Subtop | Michelle Vacquier wint het ZZ-Zwaar met Emma Daula: “De Lichte...

Subtop | Michelle Vacquier wint het ZZ-Zwaar met Emma Daula: “De Lichte Tour is mijn droom”

0 525
Michelle Vacquier met Johnny Walker tijdens de Young Dressage Talents 2017 © DigiShots

Michelle Vacquier en Emma Daula (v. Vivaldi) zijn pas twee maanden een combinatie, maar scoren 64,93% en pakken de overwinning in het ZZ-Zwaar proef 38. In proef 37 eindigden ze met een nette 66,00% op een tweede plaats achter Philip van Ommen en Presidents G-star (v. Wonderboy) die nipt wonnen met 66,07%.

Valse start

Net voordat Vacquier de ring in ging voelde ze zich niet goed worden: “ Ik ging hierdoor al een beetje twijfelachtig de ring in, dus ik had het gevoel dat ik een beetje vasthield tijdens de proef. Over het algemeen ging het dus wel goed, maar ik had gewoon het gevoel dat er wat meer in zat.”

Lastigere puntjes

Ik rijd haar nog maar twee maandjes en in de proeven mis ik dan nog wel wat communicatie en kan het geheel wat mooier afgewerkt. Omdat we nog maar zo kort samen bent zijn dat ook wel de lastigere puntjes, maar dat is natuurlijk niet gek als je nog niet zo’n hele lange tijd bezig bent. Dus eigenlijk is het al heel mooi dat het zo goed gaat.”

Veulen

Vacquier vertelt verder: “Stephanie de Korte, de eigenaresse van de merrie stelt haar een seizoen voor mij beschikbaar omdat Emma dit seizoen gedekt gaat worden. Volgend jaar krijgt ze haar eerste veulentje, dus ik heb nu één seizoen om met haar op wedstrijd te gaan. Ik hoop dat ze zo blijft scoren en dat daar dan nieuwe kansen uit voort mogen vloeien.”

Fijn wedstrijdpaard

Emma komt uit de bekende Daula stam waar al veel goede sportpaarden uit zijn voortgekomen. Volgens Vacquier is dit ook bepalend voor het fijne karakter van de Vivivaldi dochter. “Ze is nuchter en meewerkend, wat haar een heel fijn wedstrijdpaard maakt. Op wedstrijd is ze door de vele ervaring die ze heeft ook totaal niet kijkerig. En het is toch fijn als je op wedstrijd en thuis hetzelfde paard hebt.

Klik hier voor de gehele uitslag van de subtop-wedstrijd in Uden

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag  / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties