Subtop | Monique Hulsbosch-Pisart: “In 2020 wil ik grotere concoursen gaan rijden”

Subtop | Monique Hulsbosch-Pisart: “In 2020 wil ik grotere concoursen gaan rijden”

Monique Hulsbosch-Pisart - Winston (v. Rousseau)

In Oudkarspel schreef Monique Hulsbosch-Pisart de Grand Prix op haar naam met Winston (v. Rousseau). De proef van de combinatie werd door de jury gewaardeerd met 63,1%. 

Spannende entourage

Ondanks de winst is de fanatieke amazone toch niet geheel tevreden. “Er zaten helaas best wel veel foutjes in. Het was een spannende ring, die ontzettend mooi was aangekleed. Winston had wat last van de nodige spanningen door de gehele entourage. Afgelopen week liep hij thuis echt fantastisch met veel lengte en lossigheid. Dat was gisteren helaas niet zo. Dus over de proef zelf ben ik niet tevreden, maar ik vind het wel goed dat hij allemaal goed zijn werk blijft doen ondanks de spanning.”

Dure punten

De amazone vertelt verder. “Vroeger had ik er op dit soort spannende concoursen altijd wel enorme fouten tussen zitten. Nu ging er maar één onderdeel de mist in, dus dat is een hele vooruitgang” vertelt de amazone lachend. “Tijdens de proef had ik ook niet het idee dat ik de winst zou pakken. Tijdens het stappen bouwde Winston, net al vele andere paarden, in een bepaalde hoek heel veel spanning op. Er waren hoge tafels, stoelen en zuilen, dus hij liep wel wat te loeren. En dat onderdeel telt natuurlijk dubbel. Bovenop de andere kleine foutjes zijn dat dan toch wel dure punten. Dus ik was wel blij, winnen is altijd leuk toch?!”

Stabiel bovenin

“Wat ik afgelopen week had, dat ik hem zo fijn voor elkaar had, geeft wel een fijn gevoel. Normaal gesproken is het lastig om zijn neus eruit te blijven rijden. Hij vindt het dan moeilijk om stabiel bovenin te blijven. Afgelopen week kon ik hem erg fijn van mijn hand af rijden. In de proef van gisteren nam hij het in de eerste middendraf een beetje over. Dan ga je toch gauw een beetje remmen. Het hele lossige ben je dan kwijt. Daarna sprak ik de jury, die zei dat hij wel had gezien dat de paarden keken op een fotograaf. Maar dat hij er wel wat mee moet. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in.”

Terugblik

Wanneer de amazone terugkijkt op 2019 is ze het meest blij met haar goede proeven. “In de zomer zaten er echt hele mooie proeven bij. Outdoor is hij sowieso wat makkelijker dan indoor, voorgaande jaren heb ik hierdoor ook weinig indoor gestart. Als ik over het indoorseizoen kijk ben ik blij dat er niet meer zulke grote fouten tussen zitten. Overall ben ik heel blij dat de controle beter wordt en dat de proeven makkelijker gaan. Het overleven is voorbij” vertelt Hulsboch-Pisart lachend.

Vooruitblik

“Voor komend jaar zou ik het heel gaaf vinden om aan wat grotere competities mee te doen. Ik dacht eraan internationaal te starten. Maar die zijn door de nieuwe proeven allemaal best wel ver weg en vaak op vrijdag, wat het lastig maakt als amateur. Ik wil in de zomer een aantal competities rijden en wat grotere, mooiere ambiances. Daar wil ik dan ook wat vaker de kür op muziek rijden, want dat vind ik het leukste om te doen” besluit de amazone. 

Zie ook: Subtop | Monique Hulsbosch-Pisart: “Het feestje van de indoorkampioenschappen gaat niet meer door”

Tekst: Elaine Duurham

Foto: Privébezit Monique Hulsbosch-Pisart

Reacties