Subtop | Minke van der Linden: “De Lichte Tour is een mijlpaal”

Subtop | Minke van der Linden: “De Lichte Tour is een mijlpaal”

Minke van der Linden - © DigiShots

Minke van der Linden maakte haar Prix St. Georges debuut met haar Edmar D (v. Jazz) in Beers. De combinatie kreeg 67,6% voor hun proef. “Het is wel iets magisch met die lange jas. Ik was al een week zenuwachtig maar toen ik erop stapte voelde het meteen al heel goed.”

Slipjas

Van der Linden vertelt enthousiast “Ik had heel fijn gereden maar ik kon de punten niet echt inschatten. Ik dacht het zou wel genoeg moeten zijn voor 60%. Hanneke (Ariens, red.) mijn goede vriendin en trainster zei dit was wel echt goed, dit moet wel 66/67% zijn. Nou, ze had gelijk.” Het waaide hard in Beers waardoor de nieuwe slipjas ook ging bewegen. “Dat was best wel spannend voor hem. Thuis hebben we een keer met de slipjas gereden maar toen was het windstil. Ik had in de proef echt het gevoel dat ik er goed aan kon rijden. De proef wist ik naar mijn eigen hand te zetten.”

Nette proef

“De uitgestrekte draf deed hij heel netjes, daar kregen we bij één jury een 8,5 voor. Ook was ik heel tevreden over de linker pirouette. Het was een proef zonder hoge uitschieters maar een rit waarin alles heel lekker liep. Ik had echt het gevoel dat het een beetje vanzelf ging” aldus de amazone. Ook de juryleden waren gecharmeerd en schreven ‘hele leuke combinatie en hele nette proef’. Ze zaten dicht bij elkaar met de punten. “Ik vond het extra leuk dat beide juryleden het een goede proef vonden. Dat is toch een heel fijn gevoel.”

Logische lijnen

De laatste wedstrijd voor de combinatie was een week voor de uitbraak van het Corona virus. Toen scoorden ze twee maal ruim 65% in het ZZ-Zwaar. “Na die wedstrijd dacht ik er wel aan ons op te geven voor de Lichte Tour. Toen brak het Corona virus uit en hebben we thuis door geoefend. Nu was deze wedstrijd er en dacht ik, we wagen het er maar eens op. Het is wel iets magisch om die met lange jas te rijden. Ik vind de PSG een hele fijne proef met logische lijnen, het staat als een huis.”

Zelf opgeleid

Het paard Edmar D is in eigendom van Van der Linden en haar vader. “We hebben hem als vijfjarige gekocht en zijn in de L2 begonnen. Ik heb hem zelf opgeleid naar dit niveau en we lessen bij Hanneke. Ze kent me heel goed en weet hoe ze me het beste moet motiveren. We zijn een goed team met zijn drieën” vertelt van der Linden.

Vertrouwen

Het volgende doel wordt de Intermediaire I. De amazone vertelt “We gaan door starten in de Lichte Tour. Maar dit was al best een mijlpaal en de Grand Prix is maar voor weinig mensen weggelegd. Een week voor de wedstrijd was ik al heel zenuwachtig en dacht ik, waar ben ik aan begonnen. Toen ik zondag opstapte voelde het meteen al heel goed. Ik had meteen vertrouwen in Ed en hij heeft het waargemaakt.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties