Subtop | Milou Dees: “Ik weet precies hoe hij in elkaar steekt”

Subtop | Milou Dees: “Ik weet precies hoe hij in elkaar steekt”

0 1272
Milou Dees - Francesco Subtop Nispen 2020 © DigiShots

In Zeewolde behaalden Milou Dees en haar Francesco (v. Florencio) vanochtend een overwinning in het ZZ-Zwaar. Ondanks een juryverschil van 5% kwam de uiteindelijke score uit op 68,68%. Volgende week debuteert de combinatie op internationale grond in het Belgische Sint-Truiden.

Wisselserie

Ondanks een grote fout in haar proef is de Young Rider-amazone wel tevreden. “Ik heb heel fijn gereden! Het was pas de tweede keer dat ik de individuele proef van de Young Riders reed, maar het was een fijn proefje en ik ben super tevreden. Helaas struikelde Ces in de wisselserie om de drie. Toen sprong hij de derde wissel niet goed en daarna miste ik er twee, maar verder was het super fijn. Er zaten geen grote fouten in en het gevoel was heel lekker.”

Juryverschil

“Het draf-gedeelte was dit keer wel heel goed, daar hadden we veel zevenenhalven en zelfs een paar achten tussen zitten. Helaas had ik wel wat juryverschil, 5 procent. Dus dat was wel jammer, omdat de score dan gemiddeld wat lager uitvalt. Maar goed, dat blijft altijd bij de dressuur natuurlijk”, lacht de amazone.

Normale voorbereiding

De combinatie merkte vandaag weinig van de hittegolf van afgelopen week. “Het was natuurlijk wel een beetje puzzelen met de voorbereidingen. Ik heb eigenlijk elke dag ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat getraind. Dus ik heb in principe wel een normale voorbereiding gehad. Vanochtend startte ik om 09:10 en toen was het ook nog goed te doen met de hitte.”

Goede band

Dees heeft de Florencio-nakomeling nu drieënhalf jaar in haar bezit. “Hij is voor mij gewoon een heel bijzonder paard. Je kan hem niet aan iedereen toevertrouwen, want hij heeft een beetje een apart karakter”, geeft de amazone toe. “Als ik er niet ben vanwege een vakantie of iets dergelijks, kan alleen mijn trainster Kim Schmid op hem rijden. Ik weet gewoon dat het anders niet goed gaat. Het moet allemaal een beetje op zijn manier en als dat niet gebeurt raakt hij van slag. Dat is ook wel waarom ik er zo’n goede band mee heb. Ik ben de enige die hem al die tijd heeft gereden en ik weet precies hoe hij in elkaar steekt.”

Kwaliteiten

“In de proef geeft hij altijd alles. Dat is een van zijn sterke punten. De laatste tijd is ook zijn draf enorm verbeterd. Hij klimt er nu echt tegenaan waardoor hij veel schwung en veel beweging heeft. Hij kan het ook de hele proef volhouden. Het beeld is dus heel constant, maar tegelijkertijd ook expressief. Dat is heel goed aan hem.”

Debuut

Dinsdag vertrekt de amazone met haar paard naar het Belgische Sint-Truiden. “Dan ga ik voor het eerst internationaal starten. In het vervolg wil ik dat zeker vaker gaan doen en proberen in het kader te komen. Daarna zien we wel waar het heen gaat”, besluit de amazone lachend. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties