Subtop | Mieke Evertse “Ik wil weer terug naar Grand Prix niveau”

Subtop | Mieke Evertse “Ik wil weer terug naar Grand Prix niveau”

Mieke Evertse en Godiva DH subtop dressuur
Mieke Evertse en Godiva DH

Tijdens de Subtop wedstrijd in Nieuw & St. Joosland moest Mieke Evertse in de eerste proef nog genoegen nemen met een tweede plaats met 61,929%. In de tweede proef ging het met haar Godiva DH (v. Apache) een stuk beter. De score kwam uit op 68,429% en daarmee werden ze eerste in de klasse ZZ-Zwaar.

In de eerste proef was Jeske Bouwman de beste met 64,786%. Zij zadelde hiervoor haar Hensie Ballerina TC (v. Blue Hors Zack).

In de buurt

Evertse is al een halfjaar niet op concours geweest maar omdat dit concours in de buurt is gaf het de doorslag om te gaan starten. Enthousiast vertelt ze “dit was de tweede keer in het ZZ-Zwaar voor Godiva. Deze wedstrijd is vlakbij en ik heb niet zo vaak tijd om weg te gaan. Ik heb een leerling in de Parasport en daarvoor ben ik vaak weg en in het buitenland. Met de proeven van vandaag was ik zeer tevreden en zeker heel blij mee!”

Weinig ervaring

“In de eerste proef had ik nog wel wat kleine slingertjes en bij de wisselserie om de vier sprong ze die om de drie sprongen. In de tweede proef deed ik er nog een schepje bovenop en dat is terug te zien in het resultaat. Godiva is een Apache maal Koss nakomeling en soms een beetje strak in haar lichaam. Hoe langer ik haar rijd hoe soepeler ze wordt en ook meer ontspannen. Het was wel fijn dat ik een halfuur tussen de proeven had waardoor we de tweede proef echt konden knallen. Ze heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring, dit was pas het negende concours. We hadden al hele mooie achten voor de pirouettes, appuyementen en het achterwaarts. Ik ben echt heel blij met het resultaat!”

Klik

Evertse heeft samen met Wim Bal de merrie twee-en-een-half jaar geleden aangekocht. “Ik zocht een nieuw paard en kwam uit bij fokker Danielle van Emmerink. Ze fokt hele goede paarden en het klikte heel goed tussen mij en Godiva. Ze was een paar keer teruggekomen en toen ik haar begon te rijden was ze in het begin ook best wel stout. Ik denk dat ze die andere mensen niet begreep en dat dat botste met elkaar. De eerste keer dat ik met haar op wedstrijd was en om de ring heen reed werd ze ook wel stout. Het belletje rinkelde en ik stond zo in de ring. Tijdens die proef heb ik maar afgegroet en vervolgens het proefje met een zweepje gereden. De tweede proef ging super en die won ze !”

Grand-Prix

“Ze is nu acht jaar en ik heb hoge verwachtingen van haar. Vandaag hadden we ook achten voor de draf en de galop. Ze heeft een super sterk achterbeen en een mooie zelfhouding. Ze is wel een diva, haar naam past ook volledig bij haar. Als ik haar op stal zet met voeren en ze heeft haar halster nog om dan gaat ze pas eten als ik het halster af heb gedaan. Mijn doel is wel om weer naar het hoogste niveau toe te werken. Vroeger heb ik met Tyara in de Grand-Prix gereden en met Diadeem in de Inter. Beide paarden heb ik verkocht. Nu is me al wel gevraagd om Godiva te verkopen maar ik wil haar echt aanhouden voor de Grand-Prix. Samen met mijn trainer Penny Rockx ga ik hier hard mee aan de slag!”

Overige uitslagen

De gecombineerde Zware-Tour rubriek werd gewonnen door Stephanie de Frel met haar Calrieta H (v. Westpoint). De combinatie reed 66,957% bij elkaar. In de Prix St. Georges was het oranje lint voor Thalia Rockx met haar Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods). Zij reden naar een prachtig percentage van 71,618% wat ook goed was voor de hoogste dagscore. In de Inter I was Mariska de Vrieze oppermachtig en reed als enigste naar een score boven de 60%. Met 64,559% keerden zij huiswaarts.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag/overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties