Subtop | Maxime Osse: “Ik laat hem voortaan wat meer wachten”

Subtop | Maxime Osse: “Ik laat hem voortaan wat meer wachten”

maxime osse-hemcell estados
Maxime Osse en HemCell Estados

Maxime Osse was vandaag in Westmaas de beste in de Prix St. George. Zij had Estados (v. Krack C) onder het zadel en stuurde de donkere ruin naar een percentage van 66,91%.

De amazone had naar eigen zeggen het gevoel dat ze hem voor het eerst echt goed bij de les kon houden. “In het verleden kon hij tijdens het losrijden erg heet worden. Ik heb hem vandaag dan ook op een iets andere manier losgereden en dat werkt wel goed. Zo heb ik hem wat meer laten wachten en zelf wat meer aan het werk gezet.”

Heet

“Hij wordt meestal wat drukker als het druk is in de losrijbaan of als er andere paarden dicht langs hem lopen. Thuis rijd ik hem altijd alleen in de bak, dus ik oefen dat soort dingen alleen op wedstrijd. Dat is eigenlijk niet zo handig.. Een luxeprobleem is het.” Aldus de goedlachse amazone.

Spanning

Osse vertelt verder: “Vandaag vond hij wel het een en ander spannend, maar dan stelde ik hem gerust en was het weer goed. Ik was verder ook wel tevreden over mijn proef zelf. In het galop gedeelte had hij wat meer rust dan normaal, wat er voor zorgde dat het totaal ook rustiger was. Hij draaft normaal wat expressiever voor mijn gevoel, maar er zaten niet echt hoogte- of dieptepunten in de proef.”

Afgelopen januari spraken wij Osse ook al. Toen was ze van plan om met haar merrie die ze toen Z startte ook snel in het ZZ-Zwaar uit te komen. Dit plan pakte in de praktijk toch net wat anders uit. “Het is nog steeds de bedoeling.” begint de amazone lachend. “Een goede vriendin heeft haar tijdelijk overgenomen omdat zij graag Z wil gaan starten. Ik heb op dit moment dan weer haar paard onder het zadel, dus het is eigenlijk een paardenwissel. Het staat nog steeds op de planning, maar het is een paar maanden opgeschoven.”

Planning

Met dit paard wil de amazone wel graag internationaal starten. “Afgelopen april ben ik bij De Kroo internationaal gestart. Hier ben ik meteen derde geworden!” De eerste dag reed Osse meteen naar een percentage van 70% en dat smaakt naar meer. “Thuis train ik rustig door naar de Grand Prix om dan toch de overstap te gaan maken. Ik denk dat hij daarin toch nog het best tot zijn recht komt. Dan moet hij echt nog beter bij de les blijven. Het is precies dat uitdagende wat het compleet maakt. Wanneer ik de oefeningen thuis meeneem, merk ik dat hij het nog beter gaat doen. Hij gaat beter luisteren en staat er meer aan.” De amazone is dus ook van plan om op haar nieuwe manier van losrijden, waar ze hem meer aan het werk zet, door te voeren.  

Filion

Ook Dominique Filion was succesvol in Westmaas. Met de KWPN-hengst Winters Four Legends KS (v. Wynton) behaalde ze al de nodige overwinningen in het ZZ-Zwaar en de Prix St. George. Vandaag reden zij in hun eerste Intermediaire I proef naar een winnend percentage van 72,87%.

Zie ook: Subtop | Maxime Osse: ‘Estados gaat steeds meer ontspannen’

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots

Reacties