Subtop | Maxime Osse: “Hij is echt heel stoer”

Subtop | Maxime Osse: “Hij is echt heel stoer”

Foto: privé Maxime Osse - Noordiek's Gyon

Maxime Osse schreef de Prix St. Georges op haar naam tijdens de Subtop wedstrijd in Axel. Ze reed haar Charmeur nakomeling Nordiek’s Gyon naar 65,956%. Deze wedstrijd was tevens het debuut van de combinatie in de Lichte Tour.

Stoer paard

Osse vertelt enthousiast “Het ging heel erg goed, zeker voor de eerste keer. Bij een debuut is dat toch altijd even aftasten. Ik was heel blij met het proefje en hoe hij door de baan ging. Er waren nog wel wat rommeltjes maar voor de eerste keer ben ik heel erg tevreden.” De hoogtepunten uit de proef waren de series, het zig-zag appuyement en de schouderbinnenwaarts. “Dat kon je ook duidelijk terug zien in de punten, daar kregen we achten voor.” De juryleden waren ook enthousiast over de combinatie. “Beide juryleden schreven dat ze het een heel stoer paard vonden en professioneel voorgesteld. Dat vond ik wel heel erg leuk om te horen.”

Overstap Z2 naar PSG

Het paard Nordiek’s Gyon is in eigendom van Stal de Nordiek. Osse vertelt “Ik rij hem voor Stal Nordiek en zij hebben hem een jaar geleden aangekocht. Hij is ook goedgekeurd als dekhengst bij het KWPN. Echter was hij al geruind toen hij werd aangekocht door Stal Nordiek. Voorlopig ga ik nog wel even Lichte Tour met hem rijden. Misschien gaan we ook wel internationaal op pad.” De combinatie reed afgelopen zomer nog in het Z2 en maakte nu de overstap naar de Lichte Tour. “Ik heb hem een tijdje thuis gehouden om goed door te trainen. Het was al een paar maanden geleden dat hij was mee geweest. Dan is het extra spannend hoe hij reageert. Hij liep de baan in alsof hij iedere week op wedstrijd gaat” vertelt ze lachend.

Powerhouse

Osse vertelt over de ruin “Hij is echt heel stoer, er komt echt wat binnen. Zijn galop is extra en hij wilt altijd heel graag werken. Gyon is een echte powerhouse. Hij loopt elke ring in en je weet dat je op hem kan bouwen. Deze wedstrijd smaakt zeker naar weer en we gaan wat wedstrijden opgeven!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privé eigendom

Reacties