Subtop | Maura Knipscheer: “Laatste A-kader score”

Subtop | Maura Knipscheer: “Laatste A-kader score”

0 1062
Maura Knipscheer - Amaretto Subtop Tolbert 2020 © DigiShots

Maura Knipscheer wist de kadervormingswedstrijd in Utrecht op haar naam te schrijven bij de Children. Ze reed haar Amaretto naar 76,04% en sloeg hiermee een groot gat naar nummer twee. Met deze score voldoet de combinatie aan de eisen voor opname in het A-kader bij de Children.

Meerdere achten

Knipscheer vertelt “De proef ging heel goed. We hadden thuis hard getraind en hij gaf veel vertrouwen. Ik ben heel blij dat het zo is uitgepakt. De hoogtepunten waren de middengalop, stap en eenvoudige wissels. Zijn middengalop is echt een uitschieter en daar kregen we hoge punten voor. De stap was een tijdje wat minder maar nu ook weer goed voor een acht. De eenvoudige wissels gaven vier weken geleden nog best wat stress maar nu gingen ze heel goed en werden beloond met achten.”

Vooruitgang

De juryleden schreven op het protocol ‘Mooi plaatje en professioneel voorgesteld’. Ook bondscoach Imke Schellekens-Bartels was erbij. “Imke was ook tevreden met de vooruitgang. In de kadertrainingen hebben nog best veel dingen doorgenomen. Het is heel leuk dat het dan op wedstrijd ook lukt” aldus de amazone.

Kampioen van Noord-Holland

Knipscheer staat op stal bij VSL Horses en volgt de trainingen bij Astrid Langenberg. Het management wordt geregeld door Sander van Straten. Volgende week vertrekt de amazone naar de internationale wedstrijd in Lier. Ze vertelt “Afhankelijk van hoe de wedstrijd gaat gaan we misschien nog de kadervorming rijden in Schijndel. Op zes maart mogen we onze regiotitel in het Z1 verdedigen op de Nederlandse Kampioenschappen.”

Klik

Knipscheer vervolgt “Amaretto is een heel fijn paard, ik had meteen een klik met hem. Astrid reed hem eerst  en mijn moeder had hem gekocht voor haarzelf. Toen mijn moeder op vakantie was heb ik hem gereden en dat ging heel goed. Na drie trainingen ben ik met hem in de Z1 gestart en we wonnen beide proeven met 65% en 67%. De week erna reden we onze eerste Children wedstrijd en die pakte ook goed uit. Twee weken daarna maakten we ons internationale debuut in Zeeland. In de ring doet hij er altijd een schepje bovenop. ”

Genieten

“Voor Lier nemen we eerst even rust en zetten daarna de puntjes op i. Hij loopt de afgelopen tijd heel fijn en we beginnen steeds meer naar elkaar toe te groeien. Ik rij hem al wel een jaar maar het was wel even wennen. Ik heb voor hem nog niet heel hoog gereden. We beginnen nu onze draai te vinden en ik ben blij dat het op wedstrijden ook goed uitpakt. In Lier gaan we lekker rijden en genieten.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties