Subtop | Mascha Boone: “Zelden zo fijn kunnen rijden”

Subtop | Mascha Boone: “Zelden zo fijn kunnen rijden”

Mascha Boone & Glamour Girl

Mascha Boone stuurde haar Apache-merrie Glamour Girl naar 67,071% en 63,429% in het ZZ-Zwaar. De combinatie kwam aan de start op de subtop wedstrijd in Hellevoetsluis.

Fijne proef

De amazone vertelt over de wedstrijd “We mochten 15 minuten losrijden in de hoofdring om de baan te verkennen. Toen we aankwamen ging ik gauw opzadelen en naar de hoofdring maar na de controle van de toezichthouder hadden we nog maar vijf minuten om in de hoofdring te rijden en de volgende combinatie was al in de baan. In de eerste proef heb ik zelden zo fijn kunnen rijden. Ze was heel relaxed en gelukkig niet bang in de ring. Toen ik afgroette merkte ik wel dat ze al vermoeid was en we moesten nog een proef.”

Veel aanleg

De combinatie kreeg achten voor de schouderbinnenwaarts, appuyementen en uitgestrekte draf. “Ik moet werken aan de wissels en de series, ze denkt wat te veel mee en maakt soms een wissel extra. Ze heeft zoveel over in de andere oefeningen dat we nog steeds hoog kunnen scoren. De passage doet ze al heel erg makkelijk en ook de jury vond haar een goed paard met veel aanleg.”

Lichte Tour

De amazone reed de merrie in februari voor het eerst dit jaar de ring binnen. “We moesten er toen echt weer even in komen. Ik had nu het idee dat we er weer meer in kwamen. Ze keek rustig rond en liep net zo makkelijk de ring in. Over twee weken gaan we weer starten. Als we goedkeuring krijgen voor de dispensatie dan starten we in de Lichte Tour.”

Hogere werk

“We hebben in de corona tijd goed door kunnen trainen en ik geef op veel buitenlocaties les waardoor dat werk ook door kon gaan. Het is leuker als er wel meetmomenten zijn om je te meten in een wedstrijdsfeer. We hoeven niet wekenlijks op concours en ik zoek de leukere wedstrijden op. Daar trainen we bewust naar toe en ik zou het heel erg leuk om haar door te trainen voor het hogere werk. Ze is een opvallend en groot paard met veel potentie,” besluit de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Mascha Boone

Reacties