Subtop | Marsja de Vries – Dijkman: “Het blijft een proces”

Subtop | Marsja de Vries – Dijkman: “Het blijft een proces”

Marsja Dijkman - MGPNGP Geke Fan E Beijemastate NK Dressuur 2019 © DigiShots

Op de Subtop wedstrijd in Sonnega wist Marsja de Vries – Dijkman goede resultaten te behalen in de Lichte Tour tijdens de Horses2FLy KFPS sportcompetitie. Ze reed MGPNGP Geke Fan E Beijemastate (v. Beart 411) naar de overwinning in de Prix St. Georges met 65,294%. Ook reden ze naar het oranje lint tijdens de kür op muziek met 69,125%.

Proces

De Vries vertelt “Ik was zelf niet heel tevreden over de wedstrijd gisteren. Vorig jaar was ik ook kampioen in de Lichte Tour. Je blijft toch even in een klasse om het meer te verfijnen. Daarbij werk je dan naar een bepaald gevoel. Thuis was ik bezig om haar mooi op lengte te krijgen. Met het verzamelde werk kan ze wat korter worden. Aan de ene kant voelde ik wel progressie, ze had een fijne lossigheid. Maar de aanleuning was net niet wat ik wilde, ook dat blijft een proces.”

Zoekende

“We hadden net wat foutjes die we normaal gesproken niet hebben. Ze galoppeerde aan in de uitgestrekte draf. De pirouettes waren beter gezet, daar was ik blij mee. Ik hield haar net wat mooier op het achterbeen in sommige oefeningen. Oefeningen die normaal stabiel zijn waren we nu een beetje zoekende in” aldus de amazone.

Beter gevoel

In de kür reed ze combinatie naar een mooie score van 69%. De Vries vertelt “Ik heb wel een vrij strakke kür en dan rij je met iets meer lef. Je weet waar je moet zijn dus je hebt wat speling. Het gevoel in de kür was beter dan in de gewone proef. Op het halthouden hebben we hard geoefend en dat werd beloond met een acht. Er waren geen hele sterke onderdelen die er uit sprongen.”

Zware Tour

Over de toekomstplannen vertelt ze “Ik ben van plan om het gevoel wat ik wil hebben te verbeteren. In het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix werken we richting de Zware Tour. Ik zou heel graag naar het NK Outdoor willen deze zomer. Daarvoor moeten we vanaf maart twee keer 68% rijden. Na het NK zou ik de overstap willen maken naar de Zware Tour. ”

Stabiele factor

“Het kan weleens gebeuren dat het mee of tegen zit. De ene keer scoor ik best wel heel hoog en heb ik fijn gereden. De andere keer rij ik een foutloze proef en dan scoren we veel minder. Achteraf kijk ik de video terug en dan snap ik wel waarom dat gebeurd. Het gevoel is er dan net niet. Daar wil ik nu echt voor gaan, het goede gevoel moet een stabiele factor worden” aldus de ambitieuze amazone.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: DigiShots

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties