Subtop | Marlies van Baalen: “Alles zit al redelijk dichtbij”

Subtop | Marlies van Baalen: “Alles zit al redelijk dichtbij”

Marlies van Baalen - Ben Johnson DVB CDI Lier 2020 © DigiShots

Zaterdagmiddag reed Marlies van Baalen naar de winst in de Prix St. Geogres. Ze nam haar Grace DVB (v. Bordeaux) voor het eerst mee op wedstrijd en wist meteen een winnende proef neer te zetten die beloond werd met 70,22%. 

Grace DVB

“Het was mijn eerste wedstrijd ever met deze merrie, dus het is dan altijd wat aftasten. Maar ik ben voor nu super tevreden”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Grace is 9 jaar jong en heeft al twee veulentjes gekregen, ze is er dus een tijdje tussenuit geweest. Wij hebben haar ook als veulentje aangekocht. Ze komt uit de Zinni van Wittelaat stam, daar fokken wij vaak mee en toen zij te koop kwam vonden wij dat natuurlijk ontzettend leuk. Bordeaux geeft vaak mooie nakomelingen, dus dat was nog een extra pluspunt. 

Eerste keer starten

“Ik rijd haar eigenlijk pas sinds de corona zo intensief. Toen had ik wat meer tijd, omdat ik natuurlijk wat minder van huis was. En daardoor had ik ook de tijd om goed de continuïteit er in te houden. Dat heeft zich zeker uitbetaald. We zijn meer een combinatie geworden en het is meer bevestigd allemaal. We hadden nu zoiets van ‘volgens mij moet het wel lukken om te starten.’ En ze gedroeg zich hartstikke goed.”

Karakter

Grace heeft volgens haar amazone een ontzettend leuk karakter. “Ze is heel gretig en wil enorm goed haar best doen. Dat kwam met dit warme weer goed uit, want ze gooit er eerder een tandje op dan af. Er zit zeker nog veel meer in het vat, maar voor nu ben ik er tevreden mee.”

Ervaring

“Het was een foutloze proef, maar je zag wel dat het hier en daar nog wat groenig was. Overall kan ze hier en daar nog wat aan afdruk winnen en er kan ook nog wel een lichtere aanleuning komen. Ik merkte wel dat ze ietsjes moe was op het moment dat ik de ring in ging, maar dat is hartstikke logisch want het was best wel warm. Dus ze mag ook nog wat kracht winnen. Maar alles zit al redelijk dichtbij waar het moet zijn, het heeft ook nog wat ervaring nodig.”

Sterke punten

“Ze heeft heel veel aanleg voor de verzameling, dus haar pirouettes zijn heel goed. Verder is ze een hele mooie verschijning. Ze heeft een heel mooi silhouet en ik had een hele constante puntenlijst met veel zevens en zevenenhalven. Dus ze kan zeker overal aardig in scoren!”

Ook een Lichte Tour paard

Voor nu richt de combinatie zich op de Intermediaire I. “Daar gaan we nu voor trainen. In die proef zitten natuurlijk de wissels om de twee en de hele pirouettes. Daarna zou ik het heel leuk vinden om haar ook internationaal mee te kunnen nemen naast één van mijn Grand Prix paarden Ben Johnson of Go Legend. Het is ook leuk als ik dan een Lichte Tour paard heb. Daarna gaan we stap voor stap verder. Thuis zijn we al een beetje bezig met het aantreden, maar dat heeft tijd nodig. Ze heeft natuurlijk twee veulentjes gehad en daar moet je rekening mee houden. Maar ze geeft het zelf goed aan.”

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties