Subtop | Marleen Glorie: “Het Friese ras bevalt heel goed”

Subtop | Marleen Glorie: “Het Friese ras bevalt heel goed”

Foto: Bart Wagter

Marleen Glorie schreef de gecombineerde Lichte Tour rubriek op haar naam in Velsen-Zuid. Voor haar Prix St. Georges proef met Olbert B. (v. Wylster 463) ontving ze 63,09%.

Stabiele proeven

De combinatie reed een foutloze proef. “Het had voor mijn gevoel iets actiever gekund. Dat zie je meestal niet aan het beeld af maar is het meer het gevoel. Olbert loopt stabiele proeven en kan heel goed appuyeren. Zijn wissels zijn goed en voor de uitgestrekte galop kregen we hoge cijfers. De pirouettes kunnen nog iets beter daar moeten we nog op oefenen. Ik wil ze nog wat geslotener rijden met iets meer controle. Maar het was pas onze derde keer in de Lichte Tour” vertelt de amazone.

Mooie combinatie

Er zat 7% juryverschil tussen de beoordeling van de juryleden. Glorie vertelt “De jury bij H vond het beeld wat hectisch. In galop gaat hij ook groot van de grond. Het jurylid bij C was wel enthousiast en schreef dat ze genoten had. Ze vond ons een mooie combinatie en het beeld prettig om naar te kijken.”

Friese hengsten

De amazone heeft de paardensportopleiding in Deurne gevolgd en is daarna fulltime in de paarden gegaan. Ze heeft veel op springstallen gewerkt en nu vijf jaar werkzaam voor Familie Schneider in het Noord-Hollandse dorpje Bergen. “Ik rij voor hun drie Friese hengsten. De 17jarige Jurre is sport-elite maar die start ik niet meer op wedstrijden. Daarnaast rij ik Tygo, een zesjarige hengst en hij moet nog één puntje voor het sportpredicaat.”

Meewerkend karakter

“Ik reed altijd KWPN’ers en heb ook veel gesprongen maar dat lag met niet zo. Toen kwam dit op mijn pad. Het Friese ras bevalt me heel erg goed. Ze zijn niet zo gecompliceerd en wat rustiger. Het meewerkende nuchtere karakter vind ik erg fijn. Olbert ben ik gaan rijden toen hij vier jaar was en ik heb hem zelf opgeleid naar dit niveau. Bij de Familie Schneider heb ik het hartstikke naar mijn zin” vertelt Glorie enthousiast.

Hoogste niveau

De combinatie heeft er nu twee PSG proeven en één Inter 1 proef opzitten. Ze vertelt “Begin juli ben ik door mijn rug gegaan waardoor ik anderhalve maand niet kon rijden. De eigenaresse heeft hem toen gereden en nu zit ik er sinds een maand weer op. We blijven dit jaar Lichte Tour rijden en werken langzaam naar het hoogste niveau. Wanneer dat is zien we wel, heel houden is belangrijker.”

Aanleg

De amazone vervolgt “De Intermediaire 1 is het hoogste wat ik heb gereden. Het zou super gaaf zijn om met dit Friese paard het hoogste niveau te halen. Hij doet het heel goed en heeft veel aanleg voor de piaffe en passage. Met de eners ben ik zelf nog iets te traag dat vergt nog wat oefening. We doen er nu vijf en trainen langzaam door totdat hij er klaar voor is.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Bart Wagter

Reacties