Subtop | Marjan Hooge: “Nu echt Grand Prix met Ego Tripper Texel”

Subtop | Marjan Hooge: “Nu echt Grand Prix met Ego Tripper Texel”

Marjan Hooge - Ego Tripper Texel Beoordelingsmoment Exloo 2020 © DigiShots

Marjan Hooge wist haar Ego Tripper Texel (v. Jazz) naar de derde plaats te rijden. Ze kreeg 61,3% voor haar Grand Prix proef in Erica. In de Prix St. Georges wist ze ook beslag te leggen op de derde plaats. Haar Idem Dito (v. Wynton) liep 65,6% bij elkaar.

Kilometers maken

Het was de derde keer in de Prix St. Georges voor Idem Dito. Hooge vertelt  “Ik was wel heel tevreden over hem. Hij vindt het nog lastig om de energie die ik in het begin van de proef heb, het hele drafgedeelte vol te houden. Maar hij is pas zeven jaar en het is een kwestie van kilometers maken. We hadden een foutje in de serie om de vier. Hij kan weleens gespannen raken waardoor er zo’n foutje ontstaat. Ik probeer hem zo los mogelijk te houden in zijn lichaam en dat gaat steeds makkelijker. De pirouettes en appuyementen kan hij wel heel goed. Hij is nog jong en mist wat ervaring op dit niveau. We gaan nu werken aan het elkaar blijven rijden van de proef.”

Finetunen

De combinatie kreeg overall 7’ens en 7,5en op de onderdelen. De juryleden schreven dat ze het een mooie proef vonden. “Het foutje in de serie om de vier was de enige onvoldoende. Hij kan alles maar het is nu kwestie van finetunen” vertelt Hooge.

Grand Prix

Hooge kwam al met haar Ego Tripper Texel uit in de U25. Maar de ambitieuze amazone wilde zich ook kwalificeren in de Grand Prix. En zo geschiedde, met 61,3% konden ze huiswaarts keren. “Iedereen ziet de U25 wel als Grand Prix maar ik wilde de echte proef doorrijden. Dat leek me mooi” vertelt de amazone. “Hij liep wel fijn maar we hadden echt onnodige fouten. Met de uitgestrekte draf sprong hij aan in galop. Het halthouden en achterwaarts gaat in de training harstikke goed maar was nu wat moeizaam. Dat zijn oefeningen die hij gemakkelijk kan. De proef zelf vind ik wel veel lastiger, met name lijnen in de galop. De zigzag is nu nog moeilijk om door te rijden al kregen we er wel voldoendes voor.”

Zelf opgeleid

“De eerste twee piaffes gingen best wel goed, de laatste op de middenlijn kon beter. Hij kan heel goed passageren en die lijnen kon ik goed doorrijden. De laatste keer had ik fouten in de eners, daar mocht ik nu geen fouten meer in maken van mezelf. Beide series gingen goed en de eerste pirouette ook. De tweede pirouette had een kleine slinger voor ik hem indraaide” vertelt Hooge. Ze heeft één keer eerder Grand Prix gereden met Askara. “Askara werd daarna verkocht. Ik heb zelf dus ook weinig ervaring met deze proef. Ego staat te koop en ik hoop dat ik internationaal nog wat mee kan rijden in de U25. Hij is mijn eerste zelf opgeleide Grand Prix paard. In het begin was hij niet zo makkelijk. Mijn moeder had er altijd al twijfels over. Maar ik heb altijd in hem geloofd en er zit nog veel rek in. Maar ik heb veel jonge aanwas staan en vind het ook leuk om met wat nieuws te beginnen” aldus de ambitieuze amazone.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties