Subtop | Marjan Hooge: “Ik kon voor het eerst lekker die proef...

Subtop | Marjan Hooge: “Ik kon voor het eerst lekker die proef rijden”

Marjan Hooge - Idem Dito KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Vanochtend schreef Marjan Hooge samen met Idem Dito (v. Wynton) het ZZ-Zwaar op haar naam met 65,50%. In de tweede proef was 63,93% genoeg voor een tweede plek. 

Lekker doorrijden

Ze vertelt: “Over de eerste proef was ik eigenlijk wel heel tevreden. Het was al veel constanter dan eerder. Eerder was hij wat heet, of maakte hij zich altijd erg druk, maar vandaag kon ik misschien wel voor het eerst lekker de proef doorrijden. Er waren niet echt dingen die bijzonder goed gingen, alles ging wel oké.”

Wissels

Hooge schreef al op haar Facebook-pagina dat er in de tweede proef het een en ander mis ging. “De eerste fout zat in de series. De eerste sprong hij wel, maar de tweede wissel deed hij niet. Het zou goed kunnen dat ik zelf iets te laks was ofzo,”  geeft ze lachend toe. “Later sprong hij hem wel, maar dus niet op de goede plek.”

“De tweede fout was helemaal op het eind. De laatste lijn moet in uitgestrekte draf tot I en dan op G halthouden. Maar bij het opvangen stond hij al stil. Dus toen ging ik nog vooruit, maar dan heb je de storing al.”

Stap

Hooge en Idem Dito zijn nu ruim een jaar een combinatie. “We hebben hem als veulen aangekocht. Mijn zus reed hem tot zijn vijfde jaar en toen heb ik hem overgenomen. Hij heeft drie hele goede gangen, maar zijn stap is wel bijzonder goed.”

Toekomstplannen

 “Ik heb nu een aantal keer ZZ-Zwaar met hem gestart en dat gaat nu heel erg fijn. In maart ga ik zelf op vakantie, maar de planning is wel om hem tegen de zomer in de Lichte Tour te gaan starten.” De lange termijn plannen zijn nog wat minder concreet. “Bij mij is alles voor de verkoop. Ik start hem gewoon lekker door en zie dan wel hoe ver we mogen komen samen,”  besluit de amazone. 

Winst voor Van den Heuvel

In de eerste proef werd Marissa Spoor met Empire S (v. Zardando) tweede achter Hooge. Deze combinatie reed een proef die goed was voor 63,43%. Nicole de Leeuw-Vonk stuurde haar I-Catcher (v. Johnson) naar 62,86% en maakte hiermee de top drie compleet.

Frans van den Heuvel schreef de tweede proef op zijn naam. Van den Heuvel reed de Tango-zoon Geronimo naar 64,21%. Hooge volgde met Idem Dito en 63,93%. Marissa Spoor werd hier derde met 63,36%. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties