Subtop | Marieke van der Putten: ‘Her Majesty TF RS2 heeft alles...

Subtop | Marieke van der Putten: ‘Her Majesty TF RS2 heeft alles mee’

Marieke van der Putten - Her Majesty RS2 Guided Tour RS2 Dressage Stables © DigiShots

Op de subtopwedstrijd in Neerijnen bracht Marieke van der Putten zondag de getalenteerde merrie Her Majesty TF RS2 (v.Florencio) aan de start. Het was pas de tweede wedstrijd van de nog jonge combinatie, maar de score van 72,72% in de Grand Prix is zeer veelbelovend.

Leren kennen

“Het was de tweede wedstrijd van ons samen en natuurlijk de eerste buitenwedstrijd”, vertelt Van der Putten. “Ze vond het wat spannend en we moeten elkaar nog een beetje leren kennen. Zo zat ik er vandaag echt te lang op; ik ben tussendoor wel regelmatig gaan stappen maar ik merkte dat ik haar een beetje kwijtraakte en ze wat moe werd in haar lijf. Over de proef mag ik absoluut niet klagen, want ik heb echt heel fijn gereden. We hadden alleen een miscommunicatie in de eerste piaffe, dat was zonde want dat kan ze eigenlijk heel erg mooi. Daar merkte ik ook dat we elkaar nog wat beter moeten leren kennen.”

Zit meer in

Her Majesty TF RS2 liet een proef zien met vele hoogtepunten, waaronder negens voor de appuyementen in draf, het zig-zag appuyement en de serie om de pas. “We hebben hele mooie dingen kunnen laten zien, maar ik voel dat er nog veel meer in zit. Het is nog lang niet wat het kan worden. Ik moet er zelf nog een beetje achter komen hoe ik in de proef op haar kan reageren, maar daarvoor pakken we dit soort wedstrijdjes mee.”

De looks, het karakter en de gangen

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet veel paarden ben tegengekomen die alles mee hebben. Her Majesty heeft de looks, het karakter en drie hele goede gangen. Ze is soms zelfs iets te ijverig, daar moet ik vooral op wedstrijd nog wat controle over krijgen. Alle oefeningen doet ze eigenlijk heel makkelijk; dat is fijn want daardoor is het niet nodig dat ik elke dag hard op de oefeningen train. Het is nu vooral een kwestie van haar beter leren kennen en te weten komen hoe ik zelf op haar moet inspelen.”

Uitslagen

De gecombineerde ZZ-Zwaar en Prix St. George-rubriek werd gewonnen door Dominique Filion, zij reed Winters Exception naar 68,714%. Met deze score in het ZZ-Zwaar bleef Filion maar liefst 3% voor op de concurrentie. Ook de tweede proef van het ZZ-Zwaar werd gecombineerd met de Prix St. George. Daar was het een Lichte Tour-combinatie die er met de winst vandoor ging. Carlijn Huberts stuurde de KWPN-goedgekeurde hengst Cupido naar een persoonlijk record van 72,72%. Met 72,87% pakte Ellen van Gastel de hoogste score in de Inter I. Zij zadelde Astrid Sollenburg (v.OO Seven) voor deze overwinning. De Grand Prix werd gewonnen door Margo Timmermans en Catch Me (v.Dreamcatcher). Hun score van 73,804% was het hoogste resultaat van de dag.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties