Subtop | Marieke Ponzo Dieu-de Pundert: “Het was ons moment”

Subtop | Marieke Ponzo Dieu-de Pundert: “Het was ons moment”

© Privé eigendom Marieke Ponzo Dieu - De Pundert

Op het Zeeuws Kampioenschap vonden ook twee subtop rubrieken plaats. In de Lichte Tour mocht Marieke Ponzo Dieu – De Pundert de overwinning mee naar huis nemen. Ze won de Prix St. Georges en de kür op muziek met Haliëgo (v. Diëgo). Voor de proef ontvingen ze 63,676% en voor de kür 70,188%.

Allereerste kür

Ponzo Dieu – De Pundert vertelt “Het was de tweede keer in de Lichte Tour met hem. Ik ben heel tevreden met de proef, we maakten weinig fouten. Het is een paard die heel correct door de oefeningen loopt. Vorige week viel de score iets hoger uit dat was wel jammer. Voor Haliëgo was het zijn allereerste kür ooit. In het begin ging het gaspedaal erop maar ik kon hem goed onder controle houden.”

Sympathiek

De hoogtepunten waren de series volgens de amazone. Ze vertelt “Normaal is dat nog wel een moeilijk onderdeel. Hij is pas acht jaar oud maar de wissels waren nu heel mooi. Een hoogtepunt van het paard is dat hij heel ongecompliceerd is. Hij laat het er heel gemakkelijk en sympathiek uitzien, dat is echt zijn kracht. Het beeld is correct maar mag nog meer van de grond, maar dat komt wel als hij nog sterker wordt.”

Ereronde

De juryleden vonden het ook een sympathiek beeld. “Het is een paard die alles voor een zeven kan” zegt de amazone. Ponzo Dieu – De Pundert traint al een lange tijd bij Thamar Zweistra. Zweistra won de proef en de kür op muziek in het ZZ-Zwaar. De amazone vervolgt “Ik zei al het zou heel leuk zijn als ik ook win dan kunnen we samen de ereronde rijden. Het was heel spannend maar ook ontzettend leuk. De ereronde reden we samen en dat vond ik wel echt bijzonder. Het klikt heel goed tussen ons en het was ons moment.”

Constante proeven

Ponzo Dieu – De Pundert kocht haar paard als vierjarige op de veiling bij Van Olst. “Hij was toen nog onbeleerd. Het is onwijs snel gegaan en we zijn weinig op wedstrijd geweest. Vorig jaar ben ik bevallen van mijn zoontje en daarna reden we Z2. Toen zijn we twee keer in het ZZ-Zwaar gestart en een keer internationaal bij de zevenjarigen. Toen kreeg hij 73% voor de proef. Nu zijn we Lichte Tour maar hij heeft vrij weinig ervaring. Hij loopt heel constant door de proeven heen, dat is zijn kracht.”

Twee handen op één buik

De amazone heeft een hele goede klik met haar Diëgo nakomeling. “We zijn twee handen op één buik. Ik kocht hem met het oog op de verkoop maar het klikte zo goed dat ik hem bleef rijden. De focus ligt nu op het afwerken en ik wil graag internationaal starten” aldus de amazone. Ze vervolgt “Het is een ontzettend lief paard en een grote knuffelbeer. Hij is rustig in de omgang maar super ijverig in het werk. Hij doet het altijd en heeft nooit een offday. Zo wil ik er nog wel tien op stal hebben. Hij lijkt ook veel talent te hebben voor het hogere werk. Zo leiden we hem spelenderwijs op, hij is nog jong dus er zit niet zoveel druk op.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Privé eigendom Marieke Ponzo Dieu-de Pundert

Vergelijkbare artikelen

Reacties