Subtop | Margret Noordhoek: “We gaan iedere wedstrijd vooruit”

Subtop | Margret Noordhoek: “We gaan iedere wedstrijd vooruit”

Foto: Margret Noordhoek

Op de Subtop wedstrijd in Oud-Beijerland wist Margret Noordhoek het oranje en witte lint mee naar huis te nemen. De amazone wist met haar Feline (v. Houston) 64,2% en 63,1% bijeen te rijden in het ZZ-Zwaar.

Constante proef

Noordhoek vertelt “De proeven gingen goed en het gaat steeds beter. Ik heb het idee dat we iedere wedstrijd vooruit gaan. Over de eerste proef was ik heel tevreden, die was foutloos. Het was een constante proef met een heel sterk drafgedeelte. De zijgangen en de wissels zijn vrij constant. De pirouettes gaan elke keer beter, ik vergeet om goed te sluiten en daar hebben we hard op geoefend. De jury kwam naar me toe dat ik nog meer punten kan halen op de uitgestrekte gangen.”

Met lef rijden

Over haar tweede proef vertelt ze “Voor mijn gevoel zaten er een paar rommeltjes in de proef maar dat zag ik niet terug in de punten. De jury vond het een heel leuk paard en dat vond ik fijn om te horen. Het was een hele nette proef maar het geheel mocht iets expressiever. Thuis gaat het zeker al beter en op wedstrijd wordt het ook steeds beter. Ik denk zelf dat ik met wat meer lef mag rijden in de ringen. Ik sta er wel om bekend om netjes te rijden.”

Merrie

Noordhoek heeft de merrie 4,5 jaar in haar bezit en zelf opgeleid naar dit niveau. “Ons eerste proefje was vier jaar geleden in het M1. Mijn dochter rijdt ook op Feline. Ze is wel een echte merrie en ze kwam op mijn pad, anders was ik niet voor een merrie gegaan. Ze kan wel dominant zijn maar op wedstrijd is ze veel meer op mij gericht en doet in de ring heel erg haar best. Feline is wel een diesel, hoe langer je haar rijdt hoe fijner ze wordt. Na de tweede proef had ik zoiets van ik kan nog wel twee proeven rijden” vertelt de amazone.

Lichte Tour

De amazone krijgt les van Gerard Hoogervorst. Ze vertelt “Ik heb al jaren les van Gerard, eerder met een ander paard. Gerard wist Feline ook te staan en zo ben ik bij haar terecht gekomen. Mijn vriendin Carmen Mulrain gaat ook mee op wedstrijd als ze kan. Ze helpt me dan met losrijden en dat is echt super.” De combinatie heeft nu zes winstpunten in het ZZ-Zwaar. “De Lichte Tour komt nu wel heel dichtbij. Ik heb ooit eerder op dit punt gestaan, toen was ik ZZZ+10. Toen was ik zwanger van mijn dochter en is het paard verkocht. Ik zou het super leuk vinden als het nu wel zou lukken!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Margret Noordhoek

Reacties