Subtop I Margot Arkema debuteert in achtertuin met score boven 70%

Subtop I Margot Arkema debuteert in achtertuin met score boven 70%

dresuur algemeen benen

Tijdens het sfeervolle concours in Marum stonden er ook enkele Subtoprubrieken op het programma. Voor de 20-jarige Margot Arkema was dit een thuiswedstrijd, het concours werd namelijk in de wei bij de buren gehouden. Met De Haarhof Gavaristo debuteerde zij in de ZZ-Zwaar en reed direct naar het oranje lint met een score boven de 70%. 

Spanning beter onder controle

“De proeven verliepen eigenlijk heel goed. Ik had nog wel een foutje in één van de series, daar kregen we een storing door een kleine miscommunicatie.” licht Arkema toe. “Verder heb ik er heel fijn aan kunnen rijden. Normaal heb ik zelf last van spanning, zeker als ik voor het eerst een niveau hoger ga starten. In Exloo en Geesteren reed ik mee bij de Young Riders, dat was ook nieuw voor mij. Daar kon ik de spanning nog niet zo goed los laten maar dat lukte dit weekend gelukkig wel!

Grote knuffelpony

Arkema en Gavaristo zijn vanaf het begin af aan al een combinatie en zijn samen naar dit niveau gegroeid. “We hebben hem gekocht op de veulenveiling in Tolbert. In het begin was het niet heel makkelijk met hem, hij kan best kijkerig zijn op concours dus ik heb al genoeg met hem te stellen gehad. Hij is wel heel erg gek op aandacht, en als hij dat niet op tijd krijgt zorgt hij er zelf wel voor dat hij alsnog aan zijn aandacht komt! Hij is echt een grote knuffelbeer. We hebben samen al veel bereikt, en hebben al diverse NK’s gereden. Daar ben ik erg trots op.”

Tijd nemen

Arkema is realistisch over de toekomst: “We nemen de tijd voor de volgende stappen. Ik wil eerst alles goed bevestigen zodat we echt een keer een ideale proef kunnen rijden. We zijn alletwee nog jong genoeg dus er is nergens haast bij. Thuis staat mijn moeder mij bij in de training. Daarnaast train ik nog bij Annemieke Vincourt, en mijn vader helpt mij op concours tijdens het losrijden. Aan de hulp zal het niet liggen!”

Overige winnaars waren Stephanie Berends en Giorgio in de ZZ-Zwaar, Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi in de Prix St. Georges en Jacob van der Heide met Fantastico in de Intermediaire I.

Klik hier voor alle uitslagen van de subtopwedstrijd in Marum.

Tekst: Jolanda de Nekker voor Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Remco Veurink

Reacties