Subtop | Lotte Meulendijks “Dit had ik nooit verwacht met Welt Hill”

Subtop | Lotte Meulendijks “Dit had ik nooit verwacht met Welt Hill”

0 1599
Lotte Meulendijks
Lotte Meulendijks - Welt Hill CDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

Op de slotdag van de meerdaagse Subtop wedstrijd Geldrop Hippique in Heeze debuteerde Lotte Meulendijks in de Intermediaire II. Met haar donkerbruine Welt Hill (v. Welt Hill II) kreeg ze 65,833% en het rode lint. De rubriek werd gewonnen door Mercedes Verweij met Four Seasons (v. Furst Piccolo) en 67,521%.

Debuut

De 23 jarige amazone vertelt “De proef ging best wel fijn. Er zaten hele mooie stukken in waar ik zelf eigenlijk nog best wel onzeker over was. Het was voor ons allebei de eerste keer in deze klasse. Dat vond ik best wel spannend. We hadden hele mooie stukken in de proef maar ook twee grote storingen. In de eerste pirouette ging het fout en voor de serie om de twee in de hoek. Dan gaat het hard met de punten want het werd natuurlijk wel meegenomen in het cijfer. Voor de eerste keer ben ik echt heel tevreden.”

Afstemming

Meulendijks vertelt verder “De oefeningen die thuis nog wel moeilijk zijn gingen heel goed, daar was ik echt blij mee. Helaas kregen we wat andere kleine foutjes, dat is jammer maar dat vond ik niet zo erg. Ik weet dat het thuis moeilijker gaat en hij vindt de piaffe en passage nog lastig. We zijn daar nog niet zo lang mee bezig en om het dan vol te houden in de proef is best moeilijk. De afstemming met het erin en eruit rijden bij de piaffe vind ik zelf ook nog lastig.” Welt Hill is het eerste paard waarmee de amazone uit komt op dit niveau. “Ik heb geen spiegel meer in de ring en dat is wel een verschil. De galoptour is eigenlijk heel gemakkelijk voor hem. Het lastige is nu nog de afstemming en het aan elkaar rijden.”

Potentie

De juryleden waren zeer te spreken over de combinatie. “Op het protocol stond dat we een hele mooie combinatie zijn en dat hij een fijn paard is. Ook schreven ze dat we veel potentie hebben voor de toekomst. Dat is heel fijn om te lezen, dat geeft me wel een extra boost. Zonder de fouten zat er echt wel een hoge score in.”

Karakter

Meulendijks heeft grote plannen en wilt haar droom verwezenlijken. “Ik wil met hem proberen de overstap te maken naar de U25. Dat is wel mijn droom met hem maar hij is niet het makkelijkste paard. Het eerste doel is om de Intermediaire II foutloos door te komen. We hadden dit al niet verwacht dus dat maakt het extra leuk. Hij heeft best wel een ingewikkeld karakter, daarom rij ik hem ook nog en is hij niet verkocht. Niet iedereen kan met hem weg rijden en ik heb er al vier jaar bloed, zweet en tranen in zitten. Hij begint steeds verder vooruit te gaan dus internationale ambities zijn er zeker. Zijn karakter begint ook steeds meer te verbeteren. Ik heb nu nog twee jaar voor de U25 en hij is pas tien jaar oud dus we hebben nog tijd. Ooit wil ik met hem Grand Prix rijden, ik denk dat hij daar ook mooie scores kan lopen.”

Thuiswedstrijd

Voor Meulendijks was het weer de eerste indoor wedstrijd van het seizoen. “Dat is altijd wel even spannend. Van te voren hebben we wel een keer oefendressuur gereden, dat was wel een goede voorbereiding. Hij kan best wel wedstrijdspanning opbouwen waar ik goed op moet letten. Het is best een heftige eerste indoor wedstrijd waar veel te zien is. Maar hij werd ook wel mooi van” vertelt ze lachend. De wedstrijd Geldrop Hippique vond plaats op de manege van de tante van Meulendijks. “Het voelde aan als een thuiswedstrijd. We hadden heel veel supporters, dat is extra leuk.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties