Subtop | Lotje Schoots ‘’Een geslaagde en succesvolle dag!‘’

Subtop | Lotje Schoots ‘’Een geslaagde en succesvolle dag!‘’

Lotje Schoots - La Valencio's Favorit
Lotje Schoots - La Valencio's Favorit KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Lotje Schoots was vandaag oppermachtig tijdens haar eigen subtop wedstrijd van Dutch International Horses in Abcoude. Ze startte haar merrie Grace of Rose in de Prix St. George welke ze won met 69,485%. Daarnaast wist ze met deze Jazz-nakomeling de Intermediaire I te winnen met 71,985%. Daarbij liet ze de concurrentie met 7% achter zich. Ook wist ze de Inter 2 te winnen met Equitop Favorit (v. Jazz) met 68,382%.

Steeds beter

“Eigenlijk was ik over beide paarden heel erg tevreden. In de PSG proef had ik nog een paar kleine foutjes onderweg, ze stond er scherp aan. We hadden een klein schrikmomentje in een volte in draf. De eerste pirouette kon beter en de laatste wissel in mijn serie om de vier was niet aan de hulp.” vertelt Schoots. Ze vervolgt: “Over de Inter 1 proef ben ik heel tevreden, deze proef ligt de merrie ook heel goed. Die proef is net een tikje moeilijker waardoor ze wat meer te doen heeft onderweg. Ze was net wat geconcentreerder en gelaten waardoor ze super aan de hulpen stond en ik heel fijn kon rijden. Ze wordt echt iedere keer steeds beter.”

Beter dan vorige week

Equitop Favorit liep vandaag met zijn vaste amazone Schoots zijn tweede Inter 2 wedstrijd. Het debuut vorige week begon al sterk met scores van 66,47% en 68,75%. “Favorit is nog jong en wat groen maar ik ben heel tevreden over hem. Onderweg durfde ik al wat meer te rijden en hij was al weer beter dan vorige week. De tweede piaffe kwamen we niet helemaal lekker in, en de tweede wissel in de serie om de twee was ook minder mooi. We missen nog wat routine, maar hij is nog jong.” licht ze toe.

NK Dressuur

Met Grace of Rose komt Schoots aan start op het NK Dressuur in de Lichte Tour. “Komende dagen ga ik eerst wat afbouwen en simpel basiswerk doen en op de gallopeerbaan rijden. Volgende week ga ik haar dan weer wat meer oppakken en proefgericht rijden. Grace doet het het beste op simpel basiswerk en veel afwisseling. Ik blijf doen wat ik nu ook doe met haar. Na het NK gaan we thuis doortrainen voor het hogere werk.” Ten slotte vertelt ze dat de merrie deze zomer internationaal ook mee gaat.

Finetunen

Op de vraag hoe de planning er voor de hengst Favorit uitziet antwoordt de amazone: “Hij blijft voorlopig thuis om meer kracht te ontwikkelen. Ik weet nu van hem dat hij het in de ring echt voor me doet, het is geen paard waarmee ik elke week op wedstrijd moet. Voorlopig gaan we finetunen en thuis meer kilometers maken voordat ik weer de ring in ga. Of dat nog in de Inter 2 is of in de Grand prix weet ik nog niet.”

Geslaagde dag

De wedstrijdlocatie vond plaats bij de thuislocatie van Schoots. “Het was gelukkig droog en een geslaagde succesvolle dag. Voor de paarden is het thuis moeilijker dan ergens anders, met allemaal gedoe en mensen om zich heen. Maar dat is goed voor ze en daar leren ze weer van.” sluit ze positief af.

ZZ-Zwaar voor Poelman

Jessica Poelman won beide proeven van het ZZ-Zwaar. Daarin reed ze Zamora (v. Welt Hit II) naar 65,929% en 67,571%. Bente Schuyt zadelde haar Venice (v. Vitalis) en reed naar twee tweede plaatsen met 63,429% en 63,500%. De laatste prijswinnares was Selina Bessems met Elaine Bf Group (v. Ampère). Zij reden naar 62,786% en 63,143%.

Junioren voor de Bruijn

Maud de Bruijn maakt een sterke start tijdens dit outdoor seizoen. Ook vandaag wint ze beide junioren proeven met 71,212% en 70,662% en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap later deze maand.

Stuivertje draaien in de Children rubriek

Elise van de Witte won de eerste proef met haar paard Daviscup (v. Danone). Ze reden 66,346% bij elkaar. De tweede proef werd gewonnen door Zenna Kreft met Google Me M (v. Versace of Esbi). Zij reden samen naar 62,411%.

Lees ook: Subtop I Stephanie Bezemer: “We zijn er klaar voor”

Tekst: Michelle Klutman voor Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties