Subtop | Lotje Schoots: “Favorit is mijn 7e Grand Prix paard”

Subtop | Lotje Schoots: “Favorit is mijn 7e Grand Prix paard”

Lotje Schoots maakte met Equitop Favorit (v. Jazz) haar Grand Prix debuut. Dit deed ze vrijdag op de subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg. Ze wonnen de rubriek met 66,90%. Met deze prestatie heeft Schoots zeven paarden uitgebracht in de Grand Prix.

Moeilijke proef

Schoots vertelt over haar proef “Ik was zelf eigenlijk heel tevreden. Het is een hele moeilijke proef en foutloos is bijna onmogelijk. We hadden een klein hakkeltje na de eerste piaffe en een telfout in de zigzag. Maar het gevoel was goed, ik ben heel blij.”

Veel aanleg

Over haar paard vertelt ze “Hij kan heel goed piafferen, dat is een van zijn sterkste onderdelen. De pirouettes waren ook fijn met mooie cijfers net zo als de eners.” De juryleden waren ook enthousiast over de rit. “Ze gaven heel positief commentaar en schreven dat hij veel aanleg en talent heeft. De jury’s vonden ons een mooie combinatie en schreven dat hij goed kan piafferen. Dat vind ik erg leuk, dat wat wij van hem vinden er nu ook uit komt” aldus Schoots.

Plezier

Schoots vertelt dat Favorit het moeilijkste paard is dat ze ooit gereden heeft. “Maar misschien ook wel het beste paard” vertelt ze enthousiast. “Vorig jaar mei zijn we in de Intermediaire 2 gestart. Daarna zijn we echt door gaan trainen, de oefeningen zijn op zich geen probleem maar wel zijn concentratie op mij. Daar hebben we heel veel tijd aan besteed en raken steeds beter op elkaar ingespeeld. We hebben heel veel buiten de deur gereden, geen concours maar wel op andere locaties. Hij leerde om ook op ander terrein de focus op mij te houden. In het werk krijgt hij steeds meer plezier en met deze wedstrijd ben ik ontzettend blij. In het begin van de proef was hij nog wat onzeker maar naar mate de proef vorderde werd dat steeds beter en nog fanatieker.”

Kilometers maken

Schoots heeft de Jazz nakomeling al vanaf veulen. “Het is harstikke leuk dat hij nu officieel Grand Prix is. Dat is toch weer gelukt en Favorit is nog best jong, hij wordt dit jaar pas tien. Ik heb er wel vertrouwen in, hij kan het echt allemaal. Met die eigenschappen die hij heeft denk ik dat weleens een heel fijn Grand Prix paard gaat worden. Dit jaar gaan we kilometers maken en verder verfijnen. Ik heb me pas een dag van te voren opgegeven voor de wedstrijd. Ik wilde dat het thuis echt fijn was en niet dat het moest. Hij moet nog at zekerder worden en aan kracht winnen, dat is voorlopig het doel.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Kathleen van Winden

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties