Subtop | Lisette Den Dekker: “We zijn samen bij het begin begonnen”

Subtop | Lisette Den Dekker: “We zijn samen bij het begin begonnen”

dressuur

Lisette Den Dekker pakte zaterdag de overwinning in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Werkendam. In de eerste proef stuurde zij haar Excellent (v. United) naar 64,50%, waarmee ze bovenaan eindigde. Ook in de tweede proef had de combinatie succes en ging met de tweede prijs naar huis. “Zeker de eerste proef ging het heel fijn, het was bijna foutloos!”

Meer kracht

De amazone vertelt verder: “Het gaat gelukkig steeds weer wat beter dan de vorige wedstrijd, dus dat zorgt altijd voor een goed gevoel na afloop. Vooral in de galop scoren we steeds een stukje beter, ook al was dat altijd al goed voor elkaar. In de draf mag hij wat meer gedragen mogen. Maar ik merk dat hij zich steeds goed ontwikkelt en vooral dat hij zich blijft ontwikkelen. Ik merk dat Excellent de laatste jaren er erg veel kracht bij heeft gekregen, waar we ook specifiek op hebben getraind. Dan is het toch fijn als je merkt dat je daar nu dan de vruchten van kan plukken.”

Zelf opleiden

Den Dekker heeft de ruin zelf zadelmak gemaakt. “Ik ben met Excellent echt bij het begin begonnen. Hiervoor had ik wel pony’s en daarna een ander paard gereden tot het Z2. Maar toen heb ik hem gekocht. Eigenlijk gewoon omdat ik het leuk vond om een jong paard zelf op te leiden, maar ik wist wel toen ik hem kocht dat deze wel wat meer aan zou kunnen. Ik had wel als doel om ooit de Grand Prix te rijden. Hierdoor heb ik hem lekker de tijd gegeven en nu zijn we hier, in de subtop.”

Sympathiek beeld

“Het is een heel fijn paard. Hij wil namelijk altijd voor je werken en zonder die instelling wordt het een stuk lastiger. Soms heeft hij nog wel wat last van spanning. Hij zet zich dan behoorlijk vast, maar gelukkig gaat dat steeds beter. Ik moet wel zeggen dat ik denk dat het geen paard is om 70% mee te rijden, maar ik wil gewoon in elke proef een sympathiek beeld laten zien en dan ben ik tevreden!” Besluit de amazone lachend. 

Overige winnaars

Laurens van Lieren pakte de winst in de Prix St. George. Met zijn Grandeur a (v. Jazz) reed hij naar een percentage van 63,97. Cindy Bom en Yvette Roelofs maakten met James (v. Tuschinski) en Easter (v. Rhodium) het podium compleet. Ashely van Megen-Brons schreef de Intermediaire I op haar naam met SB Gibson. De combinatie was goed voor 61,91%. Jill Huijbregts haalde haar EventZ Enzos-Armani van stal. De Grand-Prix wonnen zij met 68,86%. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties