Subtop | Lisanne der Nederlanden: “Hij komt denk ik het best uit...

Subtop | Lisanne der Nederlanden: “Hij komt denk ik het best uit in de Zware Tour”

Lisanne der Nederlanden - Gifted Pavo Cup Ermelo 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Lisanne der Nederlanden won op de subtop wedstrijd in Westervoort de gecombineerde Lichte Tour rubriek. Zij reed haar Jazz-nakomeling Gifted naar een mooi resultaat van 66,10% in de Prix St. Georges. 

Bijzonder goed

“Hij liep heel fijn. Dat gevoel kwam eigenlijk doordat hij nu eens een keer op mij wachtte. Voorheen wilde hij met een wissel nog wel eens voor mij uitspringen of dat hij net niet helemaal lekker terugkomt voor een pirouette, maar hij was dit keer heel fijn bij de les, dus het gevoel was bijzonder goed” begint de amazone te vertellen. “Het draf gedeelte ging over het algemeen wel helemaal goed. Maar ook de series waren foutloos, dus dat is natuurlijk ook fijn. Het stap gedeelte ging dan misschien nog het minst, maar ik kreeg goede cijfers en het kan allemaal nog beter. Maar goed, voor nu is het allemaal dik in orde.”

Kracht ontwikkelen

Gifted en Der Nederlanden zijn al zo’n vier jaar een combinatie. “We zijn er mee bezig dat hij met de tijd steeds sterker wordt. Hij kan bijvoorbeeld heel fijn draven en het is fijn om te zien dat dat gelukkig ook nog steeds beter wordt. Op dit moment pak ik al regelmatig wat moeilijkere oefeningen bij in de training, puur om die kracht te trainen. Je ziet het verschil echt. Wanneer we een tijd op die oefeningen focussen dan wordt zijn normale draven ook ineens een stuk beter. Het verzamelen en de oefeningen van het zwaardere werk is denk ik ook wel waar hij gewoon heel goed in is. Ik zie echt het talent voor de Zware Tour. Misschien dat hij in de Zware Tour nog wel beter uitkomt dan nu in de Lichte Tour.”

Doorstromen

“Gifted is van zichzelf niet zo’n hele grote beweger, maar hij kan wel heel goed sluiten. In de pirouettes gaat hij heel makkelijk goed zitten en van de piaffe en passage wordt hij alleen maar beter. Opzich ben ik er al veel mee bezig, maar voordat we de overstap maken wil ik het hele galop gedeelte gewoon goed krijgen. Ik wil alles net wat mooier krijgen om daarna op den duur ook die eeners erop te krijgen. Het is zit wel in mijn planning om binnen een jaar door te kunnen stromen naar de Intermediaire II.” Geeft de amazone toe.

Rek

Der Nederlanden vertelt verder: “Ik wil eerst eens even kijken hoe het allemaal gaat lopen, maar ik sluit het niet uit dat ik hem ooit verkoop. Als we eenmaal die Grand Prix hebben bereikt weet ik denk ik wel of er nog meer rek in zit of dat we hem toch maar gaan verkopen, maar dat zien we tegen die tijd wel weer.” Besluit de goedlachse amazone.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties