Subtop | Lisa van de Laar: “Zo vlak voor de verkoop is...

Subtop | Lisa van de Laar: “Zo vlak voor de verkoop is dit een mooie afsluiting”

0 1492
Dropshot van Lisa van de Laar. Foto: Iris van Meijl

Vrijdag vond de Kerststyle subtop bij het Keelven in Someren plaats. Danielle Heijkoop was hier met haar troef Damirez (v. Sandro Hit) oppermachtig in de Intermediaire II. Zij behaalden een score van precies 70% in zijn debuut. De tweede plek was voor Lisa van de Laar. Ook haar Dropshot (v. Prestige VDL) liep deze proef voor het eerst. Zij werden beloond met 63,4% voor hun zware tour debuut. Van de Laar vertelt na haar proef: “Het was eigenlijk best ‘bijzonder’. 

Klaar voor

“Ik had bedacht om mijn paard te verkopen. Dus we waren wel voor de Zware Tour aan het oefenen, maar het is gewoon heel moeilijk” steekt de amazone van wal. “Zeker de piaffe was een dingetje, dus daar ging heel veel tijd overheen. Hij was er gisteren eigenlijk nog niet helemaal klaar voor. Maar ik dacht: we gaan het gewoon doen, dan maar met een onvoldoende erop. Ik hoopte gewoon dat we het zouden halen. Dus toen ik de kantine inliep en mijn score zag stond ik er wel van te kijken.”

Bijzonder

De amazone had tijdens de proef ook al wel een goed gevoel. “Ik was hartstikke blij en tevreden. Voor zover hij het kon heeft hij het allemaal gedaan. Hij kan op dit moment denk ik ook niet beter, maar dan is 63% toch al heel goed voor de eerste keer. Als je paard elke keer zo zijn best doet en alles wat hij kan probeert te laten zien is dat gewoon bijzonder.”

Allebei volhouders

In september vertelde de Tilburgse ook al over haar weg naar de Zware Tour. Ze vertelde toen: “De piaffe is nog wel een dingetje, daar zit nog wel wat werk aan.” De amazone heeft haar paard zelf opgeleid vanaf zijn derde jaar. “Het valt nog wel tegen om de piaffe aan te leren.” Maar twee maanden later is het dan toch gelukt. Ze zegt nu: “Ik denk dat ik het aan mijn paard te danken heb. Naast dat ik zelf ook wel een volhouder ben, probeert hij het toch elke keer. Het graag willen en mijn droom om met hem Inter II te starten hebben hieraan bijgedragen.”

Verkoop

“Dropshot is net 11 jaar geworden. Het is een heel fijn paard, maar ik merk dat dit voor hem een beetje het maximale is. Ik vind het wel heel leuk om op hoog niveau te rijden, maar omdat hij zo zijn best doet wil ik hem wel altijd een plezier blijven doen. De Grand Prix is leuk, maar het hoeft voor mij niet als ik het bij hem moet forceren. Daarom denk ik dat dit het beste moment is. Ik ben niet echt een recreatie ruiter die het leuk vindt om nog tien jaar door het bos te rijden of zo”, vertelt Van de Laar er lachend achteraan.

Toekomstplannen

Na de verkoop van Dropshot heeft de amazone nog genoeg te doen. Met Ghi Ghi Larou (v. Bojengel) heeft de amazone een korte wedstrijd pauze. “Die houd ik even thuis want ze moet de wissels leren. Dat duurt nog wel even, maar het gaat goed, dus ik verwacht dat ze straks hard vooruit zal gaan. We hebben in ieder geval nog genoeg opvolgers lopen. De merrie is de eerstvolgende, maar we hebben nog een jong paard en nog een drachtige merrie. Dus dat komt helemaal goed.” 

Leermeester

“Het is heel jammer dat het moment dat hij weggaat dichterbij komt. Ik had nog nooit subtop gereden, met hem was dus alles voor het eerst. En als je zoiets nog nooit gedaan hebt, heb je een paard nodig die je ermee helpt. Dat heeft hij super gedaan en dit is een mooie afsluiting van onze weg samen”, besluit Van de Laar. 

Zie ook: Subtop | Lisa van de Laar: “Oeh, er zit nog meer in!”

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Iris van Meijl fotografie

 

 

Reacties