Subtop | Lisa van de Laar: “Oeh, er zit nog meer in!”

Subtop | Lisa van de Laar: “Oeh, er zit nog meer in!”

Dropshot van Lisa van de Laar. Foto: Iris van Meijl

Het Concours Hippique in Bergen op Zoom staat bekend om de gezellige sfeer die er hangt. Dit is dan ook de reden dat Lisa van der Laar zaterdag besloot om hier aan start te verschijnen met haar zwarte ruin Dropshot (v. Prestige VDL). En niet zonder succes, want het duo pakte de winst in de Intermediaire I met 64,63%. “Niet mijn beste proef, maar hij deed het hartstikke goed!”

Controle

“Het waaide heel hard, de vlaggen gingen alle kanten op, maar ik zag het alleen maar als een hele goede oefening. Daarbij was dit concours op gras. Dat doen we eigenlijk nooit. Hij is het dus ook niet gewend. Op zand heb je iets meer controle, maar het zorgde niet voor grote problemen gelukkig.” Aldus Van de Laar.

Shownummer

De Tilburgse amazone mocht naast haar gewone proef ook nog de kür op muziek rijden in het showprogramma op zaterdagavond. “Mijn hoed waaide er bijna af!” Vertelt de amazone lachend. “Maar mijn paard keek nergens van op of om. Dropshot is zo fijn, hij loopt eigenlijk altijd gewoon zijn rondje. Het is echt een paard wat er op het juiste moment voor je is.

Started from the bottom..

De 1.78 grote ruin is al in het bezit van Van de Laar sinds zijn derde jaar en gisteren mocht hij figuurlijk elf kaarsjes uitblazen. Het duo vormt dus al vanaf de B een combinatie en hebben samen ook alle klassen doorlopen. “Ik heb hem gisteren gewoon op de manege gekocht met het idee van ‘we zien wel’. Dus ik had niet gedacht dat we überhaupt zo ver zouden komen. Want het is voor mij ook allemaal de eerste keer.

“Nog steeds zie ik veel verbetering bij hem. Ik heb ook bijna elke week van ‘oeh er zit nog meer in’. Dan ga je op wedstrijd en ga je van de 67% naar de 68% en het blijft mij verbazen hoeveel verbetering er elke keer weer in zit.”

Krachtpatser

De goedlachse Brabantse traint bij Jacqueline Fiechter. “Op het moment zijn we vooral bezig met kracht. De draf wil je natuurlijk steeds meer uitbreiden, zodat het er spectaculairder uit gaat zien. De gewone oefeningen doet hij gewoon altijd goed, dus daar hoef ik ook niet zo veel aandacht aan te besteden.

Genieten

Op dit moment vind ik het gewoon heel leuk om te rijden. Om te zien hoe goed het gaat. Net zoals zaterdag, het is dan wel op gras, maar het concours is gewoon heel erg leuk.” De amazone startte vandaag daarom ook haar andere paard in de Z1. “Over een paar weken gaan we weer naar Zeeland dus ik kies gewoon de meest leuke dingen uit. Ik wil er gewoon zo veel mogelijk van genieten zolang het kan. En dat je de scores dan omhoog ziet gaan en beloond wordt voor je harde werk, is alleen maar leuk” besluit Van de Laar.

Bekijk hier de uitslag

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Iris van Meijl

Reacties