Subtop | Lisa van de Laar “De moeilijke lijn lukte voor het...

Subtop | Lisa van de Laar “De moeilijke lijn lukte voor het eerst!”

Iris van de Laar
© Iris van Meijl - Iris van de Laar - Ghi Ghi Larou

Op de Subtop wedstrijd bij Hippisch Centrum Ridderkerk konden deelnemers zich inschrijven voor de kür op muziek. De rubriek is onderdeel van de aRTI Design Dressage Competitie. Het oranje en rode lint werden op naam geschreven van Thalia Rockx. De derde en vijfde plek waren voor Lisa van de Laar.

Lastige lijn lukte voor het eerst

Van de Laar wist met haar Dropshot (v. Prestige VDL) het witte lint te winnen. De combinatie reed een score kreeg 73,875% voor haar Inter I kür. Met haar merrie Ghi Ghi larou (v. Bojengel) kreeg ze 69% voor haar Z1 kür op muziek. De amazone begint enthousiast te vertellen “Dropshot deed het heel erg goed. Een tijdje geleden hebben we kür op muziek gereden in Utrecht en toen bleek een lijn in de galop wel lastig te zijn. Dat was een serie op de gebroken lijn. Met oefenen mislukte het steeds maar in Ridderkerk lukte het. Daar was ik heel erg blij mee!”

Gevarieerde wedstrijd

De amazone uit Tilburg was uiterst tevreden met haar percentage. “Hij doet het altijd en ik kan lekker met hem rijden. We kregen voor de gehele kür mooie cijfers. De moeilijke lijn ging ook goed en dat gaf ook weer een extra puntje voor de moeilijkheidsgraad. De wedstrijd was hartstikke leuk en gevarieerd van Z1 tot Grand Prix en pony’s en paarden.”

Zelf opgeleid

Van de Laar is met haar Dropshot aan het doortrainen voor de Inter II. “We gaan eerst Geldrop Hippique nog meerijden in de Inter I. Daarna gaan we eens kijken of we Inter II aan kunnen. De piaffe is nog wel een dingetje, daar zit nog wel wat werk aan.”De amazone heeft haar paard zelf opgeleid vanaf zijn derde jaar. “Het valt nog wel tegen om de piaffe aan te leren.”

Geen fouten

Van de Laar reed ook een Z1 kür op muziek met de merrie Ghi Ghi larou. “Ze vindt het heel snel spannend en wordt dan wat nerveus. Het was voor haar pas de tweede keer kür. Ze was eigenlijk heel braaf met al die mensen langs de kant. Ik weet dat ze wat flitsender en spectaculairder kan lopen. Dat heb ik niet helemaal kunnen laten zien, dat was wel jammer. Maar op zo’n moment is het belangrijker dat ze braaf is en geen fouten maakt.”

Zit nog rek in

Van de Laar rijdt het paard bijna drie jaar. De merrie was vijf toen ze erop ging rijden en had eerst twee veulens gehad. “In drie jaar al Z rijden en kür is best wat. Ze heeft nog niet zoveel ervaring op dit soort wedstrijden. Ik was wel hartstikke tevreden maar weet dat er meer in zit. Ze moet wat vaker dit soort wedstrijden lopen om zich goed te laten zien. Met haar wil ik graag Z2 gaan rijden maar onze kring is al vroeg met de wedstrijden dus het is nog even aftasten of dat lukt.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Iris van Meijl Fotografie

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties