Subtop | Linda Verwaal: “Ik zit met veel plezier op het paard”

Subtop | Linda Verwaal: “Ik zit met veel plezier op het paard”

0 1180
Foto: Prive eigendom Linda Verwaal - Be Smart

Linda Verwaal deed goede zaken op de Subtop wedstrijd in Luttenberg. In het zadel van Be Smart (v. Bordeaux) mocht ze de overwinning mee naar huis nemen met 64,926%. Met haar andere troef Emily (v. Florencio) werd ze tweede met 64,632%. Op de achtste plek zien we haar terug met Ghio (v. Fürst Romancier) en 61,691%.

Vloeiende proef

Verwaal startte als eerste met Be Smart en won daarmee het oranje lint. Ze vertelt “Ik rijd hem voor Judith Ribbels. Ze leste met Be Smart bij mij. Nadat ik er een paar keer op had gezeten vond ze de combinatie zo mooi dat ze vroeg of ik hem wilde starten. Samen met haar rijd ik hem maar het is nog heel pril. Ik zit er pas 1,5 maand op en dit was de derde wedstrijd samen. Maar ik was super tevreden, twee weken geleden in Emmen had hij ook al een goede proef gelopen. Hij liep toen al naar een mooie score van 67%. Ik vond hem nu zelfs nog iets beter. In de pirouettes kwam hij nog iets terug, daar gaan we verder aan werken. De stap is heel erg vooruit gegaan en ik probeer om het steeds nog beter voor elkaar te krijgen. Op de video zag ik dat het een mooie vloeiende proef was. Ik heb een ontzettende goede klik met hem, het is zo’n leuk paard. Het is een hele lieve hengst.”

Getalenteerde merrie

Verwaal reed de merrie Emily naar de tweede plek. Over de merrie vertelt ze “Vorige keer in Luttenberg won ze met 68%. Dit weekend waren de juryleden wel over haar verdeeld. Jurylid Dirk de Haas vond het een fantastische merrie met heel veel potentieel. Ze had nu nog iets last van spanning maar hij gaf al wel 66%. Hij zei dat als ze die spanning niet heeft ze makkelijk 70% loopt. Dat is natuurlijk harstikke leuk.” De amazone rijdt de merrie voor Jeannet Koehorst. “Ik vind haar ook zeer getalenteerd en ik denk dat ze alles in huis heeft om hogerop te komen. We zijn ook nog een relatief groene combinatie. Dit was pas de derde wedstrijd samen. Ze heeft een goede proef gelopen maar had nog wel last van spanning. Daardoor kregen we een foutje in de serie om de drie en een pirouette was wat minder.”

Meer gedragenheid

Tot slot reed Verwaal Ghio ook in de Lichte Tour. De hengst is in eigendom van Rom Vermund. “In de serie hadden we helaas een grote fout. Ik was net een tijd druk bezig geweest om meer gedragenheid en verzameling in draf te krijgen. Dat was heel mooi gelukt, alleen slopen er nu wat fouten in het galopgedeelte” aldus een enthousiaste amazone. “Maar datgeen waarvoor ik gekomen was is gelukt. Zulke wedstrijden zijn fijn om uit te proberen wat je thuis aan het oefenen bent. Dat liep aardig goed dit weekend. Ik ben blij met de dingen die ze lieten zien.”

Internationaal

Verwaal heeft haar stal vol staan met getalenteerde paarden. “Het is best druk maar het gaat ook heel goed. Met Haciëndo (v. Bretton Woods) wil ik graag naar de Regiokampioenschappen en hopelijk het Nederlands Kampioenschap in het ZZ-Licht. Met Emily zou ik graag internationaal gaan starten, samen met Effect Rhytm. We gaan het wedstrijdseizoen nog inplannen om zo de mooie wedstrijden mee te pakken. Ik zit iedere dag met heel veel plezier op het paard” besluit Verwaal.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Privé eigendom Linda Verwaal

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties