Subtop | Letty Roseboom: ‘We streven naar 70%!’

Subtop | Letty Roseboom: ‘We streven naar 70%!’

Letty Roseboom - Dancing Dilinda
Letty Roseboom - Dancing Dilinda KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Op de subtopwedstrijd in Abcoude bij Dutch International Horses ging Letty Roseboom met de overwinning naar huis. Met haar merrie Dancing Dilianda (v. Sorento) reed de tevreden amazone 66,618% bijeen in de Prix St. Georges.

Meer power

De enthousiaste amazone vertelt: “Ik ben tevreden over de proef en ze beheerst alle oefeningen goed. Het losrijden was in de binnenbaan met een betonnen rand en daar heeft ze een beetje een hekel aan. Daarom ging ik buiten op gras losrijden maar daar durfde ik haar minder scherp te maken. Ze liep de proef braaf door maar er mag nog wat meer power bij. Mijn streven is om 70% te gaan rijden. Het is een Duits paard en die doen er wat langer over in de opleiding. Vroeger was mijn Jazz een stuk vlugger, dit paard is iets minder expressief maar daar werken we hard aan om hetzelfde te bereiken. De pirouettes vond ik heel goed gaan en de zijgangen waren ook netjes maar konden flitsender.”

Keuringstopper

Dancing Dilianda is als driejarige aangekocht tijdens de hengstenshow bij De Radstake. “De heer De Lange waarvoor ik rij was zo gecharmeerd van haar dat we direct navraag deden waarvoor ze te koop was. Op de stamboekkeuring kreeg ze 85 punten voor de beweging en 90 punten voor haar exterieur. Ze mocht niet naar de Centrale Keuring omdat Sorento nog niet geaccepteerd was door het KWPN. Daardoor moesten we IBOP rijden en daar kreeg ze 88,5 punten voor. We zijn echte sportmensen en als we wat ouder worden dan willen we graag met haar fokken.”

Sympathiek paard

Roseboom is zeer content over haar merrie. “Het is een heel fijn paard. Ik zit elke dag met veel plezier op haar maar ze is wel een echte merrie. Ze kan heel goed draven en hele mooie pirouettes draaien. Het is een heel lichtvoetig paard en het beeld is heel sympathiek en harmonieus. Op mijn protocol staat vaak dat het een heel fijn is om naar te kijken. Ik hoop dat ze Grand Prix gaat lopen maar daar nemen we tijd voor.”

Trainer wissel

De combinatie startte al eens Inter I, maar wisselde kort geleden van trainer. “Sinds kort trainen we bij Patrick van der Meer en dat bevalt heel goed. We gaan het thuis nog een beetje mooier maken voordat we weer Inter I gaan starten. Meestal ga ik één keer per maand op wedstrijd en vooral voor mijn plezier. Sinds kort heb ik nog een vijfjarige uit Duitsland waar ik ook veel van verwacht. Ik heb geen haast met de paarden en doe het echt voor mijn plezier!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots 

Reacties