Subtop | Leonie Evink: “Het was een hele stabiele proef”

Subtop | Leonie Evink: “Het was een hele stabiele proef”

0 1892
Leonie Evink
Leonie Evink& Mees 497 Foto: RM Fotografie

Leonie Evink schreef de gecombineerde Lichte Tour rubriek op haar naam. Ze reed haar Mees 497 (v. Tymon 456) naar 69,191% in Sneek.

Aan de hulpen

De amazone vertelt “De proef ging heel fijn. Mijn doel is om 70% te rijden en daar zijn we bijna. Mees stond heel fijn aan de hulpen. Hij is soms iets te enthousiast en loopt dan iets teveel in mijn hand. Daar waren we de afgelopen weken hard mee aan de slag geweest. Ik ben twee keer met hem wezen lessen bij Peter Spahn en dat ging heel goed. Hij was in de proef super fijn van mijn hand af en bleef mooi bovenin. Na de proef dacht ik ‘Ja zo hoort het’. Daar was de jury het gelukkig ook mee eens.”

Stabiele proef

De amazone verliet de baan met een goed gevoel. “Er zijn altijd nog wel wat kleine dingetjes maar overall bleef hij heel goed bij de les. Ik heb lekker kunnen rijden” vertelt ze enthousiast. De combinatie kreeg achten voor de uitgestrekte draf. “Hij gaat altijd heel mooi weg maar kwam nu ook goed terug. Het jurylid die de proef met bijna 72% beloonde vond de pirouettes ook heel mooi. Hij sprong hele nette series en de draftour was ook fijn. Gemiddeld reden we bijna een zeven en het was een hele stabiele proef.”

Aanleuning

“Peter kan heel veel gefocust met één onderdeel aan de slag gaan. Ik liep tegen iets aan en daar kon hij me heel goed bij helpen. Ik had even wat handvaten nodig om weer een stukje verder te kunnen gaan. Na de lessen kon ik de rem weer wat beter vinden. We hebben aan de aanleuning gewerkt zodat het beeld meer open was. Dat viel in deze proef allemaal op zijn plaats” vertelt Evink.

Constante scores

Ze vervolgt “Het doel is om constante scores te gaan rijden. Ik hoop dat het de volgende keer weer lukt. Als ik dit constant kan krijgen kan ik weer verder. Het gaat steeds een beetje beter en ik hoop dat het niet eenmalig was. Hopelijk kunnen we over een aantal weken weer op wedstrijd.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: RM Fotografie

Reacties