Subtop | Laurens van Lieren: “Ik geniet van de wedstrijden die ik...

Subtop | Laurens van Lieren: “Ik geniet van de wedstrijden die ik met hem rijd”

0 1883
Laurens van Lieren - Imposant Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Afgelopen donderdag schreef hij al de Prix St. Georges op zijn naam in Nieuw- en Sint Joosland, maar ook gisteren mocht hij de oranje rozet ophalen. Laurens van Lieren en Dutch Design (v. Vivaldi) waren in de Lichte Tour kür op muziek bij de Masters of Dressage de beste met een score van 71,5%.

Eerste keer

“Het was de eerste keer dat hij de kür op muziek liep en dan is het altijd even afwachten hoe een paard op zo’n entourage reageert. Maar ik was geloof dat ik zenuwachtiger was dan hij” begint van Lieren lachend te vertellen.

Juryverschil

“Dat was erg fijn om te merken en daarbij liep ook goed vond ik. het is een paard met veel kwaliteit, maar helaas zie je dat dit keer niet echt in de score terug. Er was nogal wat jury verschil. Ik had hogere punten gehoopt, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Als datzelfde jurylid hem nog een keer zou zien zou ze hogere punten geven, omdat ze heeft gezien dat het een bijzonder paard is.”

Kwaliteiten

Zo gingen er een aantal onderdelen heel erg goed. “De appuyementen doet hij altijd heel erg goed. Het is heel speciaal. Hoog van de grond en dan met die gekruiste lange benen, het is gewoon heel mooi denk ik. Zijn draf is goed, de uitgestrekte stap is goed, in de pirouette gaat hij mooi zitten. Nee, ik denk niet dat hij echt zwakke onderdelen heeft” geeft van Lieren toe.

Polsbreuk

De ruiter heeft Dutch Design samen met een investeerder. “Ik rijd hem sinds dat hij acht was, toen kreeg ik hem op stal. Hij was eerst van Russische eigenaren. Zij hadden een beetje moeite met hem aan de gang krijgen, maar bij ons deed hij het vanaf het eerste moment heel goed. Vervolgens zaten er een aantal kopers achter hem aan, maar uiteindelijk hebben wij hem kunnen kopen. Ik ben hem nu driekwart jaar aan het rijden met oog op de wedstrijden. Dat had ik eigenlijk al eerder willen doen, maar door een polsbreuk zat dat er nog niet in.”

Jumping Amsterdam

“Ik wilde ons heel graag via de reguliere wedstrijden plaatsen voor Jumping Amsterdam. Dus dat ongelukje was een grote teleurstelling. Een lesklant van mij zit in de organisatie van Jumping Amsterdam en heeft geregeld dat ik daar alsnog aan start mag verschijnen. Dat is voor mij een heel mooi doel geweest om naartoe te werken. Het is het eerste paard wat ik kon rijden na mijn polsbreuk , dus het is wel mooi dat het toch is gelukt.”

Tijd

Waarom het bij hem wel lukt en bij de vorige eigenaren niet, weet de Van Lieren niet. “Het is wel een apart paard. Hij is erg hoogbenig en extreem groot, ik denk tegen de 1.80 aan. Daarbij is hij ook heel smal. Het is een Vivaldi x Gribaldi dus er zit ook genoeg bloed in. Ik denk dat hij gewoon tijd nodig heeft gehad om balans en stabiliteit te vinden. Maar dat is nu heel goed gelukt, hij kan alles.”

Grand Prix

“Wat verder onze plannen zijn weet ik ook niet zo goed. Ik geniet ervan om de wedstrijden te rijden. Hij kent in principe het Grand Prix werk, dus na Jumping Amsterdam moet ik eigenlijk de keuze maken of ik hem nog Lichte Tour start of toch thuis houd en daarna Grand Prix ga starten.” Besluit van Lieren. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 Foto: DigiShots

Reacties