Subtop | Laura Ravelli: “Het zijn twee volle broers”

Subtop | Laura Ravelli: “Het zijn twee volle broers”

Op de Subtop wedstrijd in Blaricum schreef Laura Ravelli de Intermediaire I op haar naam. Ze reed haar Dicaro (v. Obelisk) naar 60,309%. Met zijn broertje Aike (v. Obelisk) werd ze derde met 62,132%.

Dochter

Ravelli vertelt “Aike was al ruim een jaar niet op concours geweest. Ik heb net een dochter gekregen waardoor we er even uit hebben gelegen. Hij was daardoor wat kijkerig en het was wat onwennig voor hem. Dicaro heb ik twee weken geleden voor het eerst weer uitgebracht. Hij was iets meer ontspannen maar heeft ook meer ritme nodig om er goed in te komen.”

Uitgestrekte gangen

De sterke punten van Dicaro zijn de uitgestrekte gangen en de series. Dit geldt ook voor zijn broertje Aike. “Aike wil in de ring nog weleens onzeker worden en terugkomen op de hulpen. Als hij dan de uitgestrekte gangen mag laten zien is hij er weer. Aike kreeg voor de uitgestrekte draf achten en Dicaro kreeg ze voor de wissels” vertelt de amazone.

Schaapskooi

De jury schreef ‘Veelbelovend en mooie combinatie. Vriendelijk door de baan gereden. Beide paarden zijn zelf gefokt en opgeleid. Ravelli is werkzaam bij dressuurstal de Schaapskooi dat in eigendom is van Atie Spijker. “Atie helpt me met trainen en de paarden zijn gefokt uit haar Grand Prix merrie. We begeleiden kinderen en volwassen, hebben een pensionstal voor 36 paarden en begeleiden bij aan- en verkoop. We hebben vijf Obelisk nakomelingen. Atie en haar man zijn gek van Obelisk. Atie leste vroeger bij Bert Rutten en hij reed Obelisk. Het zijn pittige paarden maar ze kunnen het hogere werk aan.”

Laura Ravelli & Dicaro

Zware Tour

“Dicaro geeft het gevoel dat hij de Zware Tour aan kan. We zijn bezig met de piaffe, passage en de eners. Het is wel het doel om Intermediaire II met hem te gaan rijden. Dat geldt ook voor Aike maar Dicaro wilt echt voor je werken. Als het vandaag niet hoeft vindt Aike dat ook prima” vertelt ze lachend. “Het zijn twee volle broers maar toch verschillen ze ook van elkaar. Dicaro is veel groter dan Aike maar ze zijn wel allebei zwart.”

Team

De amazone wilt graag weer terug naar haar oude niveau. “Met Dicaro is het wel het doel om binnen een jaar ons debuut te gaan maken. Ik had hiervoor een ander broertje van ze onder het zadel maar die had een probleem met zijn hart. Ik ben met deze twee opnieuw begonnen en toen ik de overstap wilde maken bleek ik zwanger te zijn. Atie helpt me heel veel en steunt me altijd. Ik werk fulltime op stal en heb een fantastisch team om me heen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Laura Ravelli

Reacties