Subtop: Kyra Klinkers wint eerste selectie Limburg Lichte Tour-Cup

Subtop: Kyra Klinkers wint eerste selectie Limburg Lichte Tour-Cup

0 130

De eventingwedstrijd in het Limburgse Hulsberg bood ook ruimte voor dressuurgeweld.  De eerste selectie van de Limburg Lichte Tour-Cup kwam op naam van Kyra Klinkers. Zij stuurde de door Linda de Wit gefokte Equirelle W naar bijna 72%. ‘Vandaag ging alles goed. Equirelle loopt meestal foutloze proeven met vrijwel overal een zeven of een zeven en half.’

Betrokken fokker
Kyra roemt de kwaliteiten van haar Florett As-merrie. ‘Ze is pas zeven en liep al een heel constante proef. Het was pas haar tweede Prix st. Georges en dit is dan natuurlijk een mooie score. De uitgestrekte gangen zijn zeker hoogtepunten, maar ook haar galoptour gaat haar gemakkelijk af.’ De merrie is nog steeds in eigendom van haar fokster die de sportloopbaan volledig steunt. Voor de fokkers was er vandaag een extra prijs in het leven geroepen, namelijk die van het beste in Limburg gefokte paard.  ‘Equirelle’s fokster heeft nog maar één keer een wedstrijd gemist, dat was omdat ze ziek was. Ze gaat echt altijd mee. Ik rijd haar sinds haar vierde jaar, toen was ze net zadelmak. Als vijf- en zesjarige waren we eerste reserve voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden.’ Klinkers doet ook dit jaar haar best om zich met de merrie te selecteren. In de eerste selectie eindigde ze als derde en in de tweede selectie behaalde het duo een mooie vijfde plaats.

Animo
Hoewel de Limburg Lichte Tour Cup een mooi initiatief is om een zeven- tot tienjarige Lichte Tour-paarden tegen elkaar te laten strijden, lieten de ruiters het vandaag in de meest zuidelijke provincie wat afweten. Slechts vijf ruiters kwamen aan de start.  Klinkers werd maanden geleden al benaderd of zij het interessant vond om mee te doen, zij kwam vandaag met twee paarden aan de start.  Na drie selectiewedstrijden vindt er een finale plaats in het nieuwe hippische centrum in Weert.

Fieke Houwen bemachtigde het rode lint door met Special D-nazaat Be Special 71% te behalen. Leonie Nijskens en haar Crespo (v. Valdez) scoorden ruim 69% en daarmee een derde plaats. Kyra Klinkers was met haar andere troef Zitara (v. Rubin Royal) goed voor het blauwe lint. Liza Frints en Antilliano (v. Goodtimes) waren de hekkensluiters van de rubriek.

Tekst: Steef Roest
Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Vergelijkbare artikelen

Reacties