Subtop | Stephanie Kooijman: ‘’Super tevreden met mijn generale voor het NK!’’

Subtop | Stephanie Kooijman: ‘’Super tevreden met mijn generale voor het NK!’’

Stephanie Kooijman, Dibert
Stephanie Kooijman en Dibert, Ermelo 2016 (foto: DigiShots)

Op de Subtopwedstrijd in Werkendam was Stephanie Kooijman de winnares in de Inter 1. Ze reed haar Dibert L (v. Vivaldi) naar 67,353%. Naast de overwinning was dat resultaat goed voor de hoogste dagscore. Over twee weken komt de combinatie aan start op het NK dressuur in de Lichte Tour.

NK Ticket

‘’Ik ben super tevreden met mijn proef vandaag. Het was al even geleden dat ik de Inter 1 proef heb gereden.” licht Kooijman toe. “Ik was het al eerder van plan maar mijn trainer Jeff Heijstek zei dat ik voor een NK ticket moest gaan. Daardoor ben ik eerst weer in de Prix St. Georges gaan starten om twee keer een 68% score te rijden. De Inter 1 heb ik toen even naast me neergelegd totdat ik de scores bijeen had’’ vertelt de amazone enthousiast.

Moeilijke proef

In de proef van Kooijman zaten geen grote fouten. Ze vertelt: ‘’Ik had wel een paar kleine dingetjes, ik had misschien nog wat beter de onderdelen kunnen afwerken. Ook had ik tussendoor nog wat meer verzameling mogen laten zien. Ik vind het best een moeilijke proef met de schouderbinnenwaarts op de middenlijn bijvoorbeeld. Maar ik ben heel blij met hoe het ging. In de draf kon ik alles heel goed afwerken en wat ik zelf heel lastig vind is het zig-zag appuyement in galop. Vandaag lukte die heel goed, ik kon precies opzij wanneer ik wou en de wissel maken waar ik wilde. Het kwam precies goed uit.’’ 

Generale

Vandaag was de laatste wedstrijd voordat Kooijman van start gaat op het NK. “Het was voor mij ook een oefenrondje om wat dingetjes te proberen. Ik kon er echt heel fijn aan rijden. Ik heb de laatste tijd best veel wedstrijden gereden omdat we de benodigde scores wilden behalen voor het NK. Vorig weekend waren we een keer thuis om door te trainen. Maar vandaag heb ik expres nog een keer de Inter 1 proef gereden als voorbereiding op het NK. De aankomende twee weken wil ik hem houden zoals hij nu loopt en zullen we een keer de kür oefenen. Ik hoop natuurlijk dat ik die mag rijden!’’

Steeds beter

Kooijman is zeer content met haar prestatie vandaag. ‘’Ik ben super blij met mijn proef en we hadden ook mooi weer vandaag. Over het algemeen gaat het steeds beter en daar ben ik heel blij mee!’’.

Overige uitslagen

Het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Dinja van Liere met Hartsuijker (v. Johnson). Samen reden zij 67,071% en 66,786% bijeen. De Prix St. Georges werd gewonnen door Anke Lambooij met Easy Peasy (v. Tuschinski). Hun score bedroeg 60,662%. In de Zware Tour ging Lobke de Jong met de overwinning naar huis. Samen met haar paard Cirano (v. United) scoorde zij 66,304%.

Lees ook: Subtop I Vai Bruntink: ‘Dit was een van de fijnste proeven met Ebony’

Tekst: Michelle Klutman voor Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties