Subtop | Knallend Grand Prix debuut voor Heuitink en Gaudi Vita. “Hij...

Subtop | Knallend Grand Prix debuut voor Heuitink en Gaudi Vita. “Hij dacht: “yo, ik ga staan”

Joyce Heuitink - Gaudi Vita NK Dressuur 2019 © DigiShots

Joyce Heuitink en Gaudi Vita (v. Apache ) debuteerde gisteren in de Grand Prix van Exloo en wisten deze meteen te winnen met een score van 71,47%. Ook met haar andere paard Lukas 911 (v. Lagiator) was Heuitink succesvol in deze klasse en schreef de tweede plek ook op haar naam, hier was de score 65,60%.

Foutloos rijden

Heuitink vervolgt: “Ik ben super tevreden. Het is natuurlijk super leuk als je twee paarden meeneemt en met allebei zo goed scoort” begint de amazone vrolijk te vertellen. “De focus lag natuurlijk op Gaudi die voor het eerst Grand Prix ging doen. Omdat ik al met andere paarden in deze klasse heb gereden weet je gewoon dat foutloos rijden heel erg moeilijk is en dat lukte nu ook niet. Toch zaten er wel hele goede dingen bij.”

Prinsheerlijk

“Ik had veel achten voor onder meer de series, galoppirouette, uitstrekken, negens voor de draf appuyementen. Die foutjes waren dan wel weer jammer. In de galop pirouette zat ie een keer op twee benen. En de laatste lijn ging ook niet helemaal lekker, er overkwam mij iets wat iedereen wel eens overkomt. Op X dacht mijn paard; oh hier is X, hier moet ik halthouden. Dus ik voelde dat hij prinsheerlijk ging staan. Maar de rest was heel fijn en goed.”

Zware Tour

Een week of vier geleden startte Heuitink voor het eerst in de Zware Tour. “Ik ben in een keer doorgegaan, hij is pas acht, maar ik wist dat hij er klaar voor was. Sommige mensen doen eerst een half jaar over de Inter II, maar ik vond dat niet nodig. Je merkt dat ieder nieuw onderdeel in een proef even wennen is. Bijvoorbeeld bij de piaffe, de eerste twee keer doet hij netjes alleen bij de derde keer dacht hij; ‘yo ik ga staan’. Hij is wel heel werkwillig en op de andere onderdelen scoorde hij zijn hele leven al heel hoog tussen de 7,5 en de 9. En dat doet hij nu ook nog dus dat is heel erg fijn.”

Aankomend weekend is de Kadervormingswedstrijd in Friesland, waar Heuitink naartoe gaat. “En daarna rijd ik Lichte Tour op de Internationale in Mechelen dus dan kan ik dit spul meepakken om te kijken hoe dit gaat op ander terrein. Volgend jaar gaan we dan maar weer door” besluit de amazone lachend.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties