Subtop: Klein maar fijn

Subtop: Klein maar fijn

‘Klein maar fijn’ zo kan de subtopwedstrijd in het Friese Sonnega getypeerd worden. De belangstelling voor de basiswedstrijd was groter dan voor de subtopwedstrijd, die voornamelijk combinaties trok die nog eens wilde oefenen voor het NK in de Meern komend weekeinde.

De hoogste dagscore was voor Michelle de Jonge, die met Pays Bas NL (v.Cabochon) in de ZZ/Z met 69.29% naar huis terugkeerde. Op de tweede plaats Femke Beljon, die met Zoraida (v.Painted Black) een oefenronde reed , maar toch ook met ruim 69% tevreden was: ’Ik heb heerlijk gereden, Zoraida was ontspannen en los door het lijf’. Maria Mantjes, derde achter de Jonge en Beljon won met Bulero’s Dream de ZZ/Z36.

In de ochtenduren reed Laura Zwart naar een dubbele ZZ/Z –zege. De scores waren weliswaar niet zo hoog als in de middaggroep, maar ‘Octanorm Zombra (v.Ruben) deed haar best, het waren constante proeven’, concludeerde Zwart.

Oefenrondjes rijden deden ook Adelinde Cornelissen en Tiara (v.Jazz), die de Prix St.Georges won voor Jan Pieter Weenink met Custom Zadels Tobias (v.Jazz). ‘De jury vond het een keurige proef, maar voor het NK gaan we proberen nog een tandje bij te zetten’, legt Weenink uit.

Karin Bretz en Udor (v.Olivi) kwamen in de Inter I met een constante proef als beste uit de bus. (AvdH)

Reacties