Subtop | Kimberly Pap: “De Zware Tour laat ik nog even voor...

Subtop | Kimberly Pap: “De Zware Tour laat ik nog even voor wat het is”

Kimberly Pap - Vloet Victory CDI Exloo 2019 © DigiShots

Met een score van ruim 70% wonnen Kimberly Pap en Vloet Victory (v. Jazz) gisteren hun Intermediaire I debuut in Velddriel. “Om de eerste keer al zo’n score te rijden maakt mij heel tevreden” begint Pap te vertellen. “Er zaten gelukkig geen grote fouten in de proef zelf, maar het kan sowieso nog een heel stuk beter.”

Nieuwe onderdelen

“Deze proef is wel een stuk moeilijker dan de Prix St. Georges. Die rijd ik bij de Young Riders natuurlijk ook, dus na een jaar zit die er wel goed in. Het grootste verschil is gewoon dat de oefeningen een stuk pittiger zijn. Je hebt bijvoorbeeld in plaats van een halve pirouette een hele, de serie om de twee komt erbij, galop appuyementen. Het zijn een heleboel nieuwe dingen, maar ik moet zeggen dat die onderdelen gisteren juist goed gingen.”

Ervaring

Pap had voor ze startte nog nooit de hele proef doorgereden “Het was voor mezelf ook wel een reminder dat het een pittige proef is. De lijntjes heb ik wel goed geoefend dus ik had er wel vertrouwen in. Omdat ik de Prix St. Georges proef ook bij de Young Riders rijd vond ik het gewoon leuk om door te gaan en een moeilijkere proef te proberen. Het is voor mijn eigen ervaring natuurlijk ook gewoon goed.”

Zware Tour

“Als ik nieuwe oefeningen erbij pak dan kom je altijd wel een aantal dingen tegen waar je beter op moet letten. Afgelopen week had ik weer een training van Monique Peutz waar we wat lijntjes oefende. Dan merk je wel meteen dat Victory het allemaal kan. Na een aantal keer doorrijden zit het er eigenlijk al goed in. Dat is wel heel fijn. De Zware Tour laat ik voorlopig nog even voor wat het is hoor” geeft de amazone toe. “In de winter train je ze vaker net wat meer door omdat het in de zomer ‘echt’ moet gebeuren. Dus ik ben er wel mee bezig, maar het is niet zo dat ik volgend jaar echt al die overstap ga maken.

Seizoen

“Vanaf januari begint het zomerseizoen eigenlijk al weer op te komen” vertelt de amazone. “Je krijgt nu natuurlijk weer verschillende competities, de tweedaagse in Tolbert en waarschijnlijk ga ik in februari nog een keer internationaal naar Lier toe. Daarnaast zal ik gewoon de verschillende observatiewedstrijden rijden. Eigenlijk gewoon weer lekker het Young Riders seizoen in.” Besluit de amazone 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties