Subtop | Kimberley van de Werff: “Ik was blij met de series”

Subtop | Kimberley van de Werff: “Ik was blij met de series”

Kimberley van de Werff & Dionysos van Steur Foto: NM Pictures

Kimberley van de Werff heeft met 63,603% de Lichte Tour rubriek gewonnen tijdens de Subtop wedstrijd in Westmaas. Ze zat in het zadel van haar Dionysos van Steur (v. Downtown) en reed de Prix St. Georges proef.

Genieten

Van de Werff vertelt “Het was meer dan een halfjaar geleden dat ik op wedstrijd ben geweest. Het was weer de eerste keer voor ons. Ik was zelf een periode niet fit waardoor ik niet gestart ben. Voor de wedstrijd had ik twee doelen gesteld, de proef goed uit mijn hoofd rijden en de proef goed rond komen. Dat is gelukt en ik kon zelfs nog genieten tussendoor. ”

Orenspel

De juryleden schreven ‘Mooie combinatie, goed paard met kwaliteit, deze meer gaan benadrukken’. De amazone vertelt “Hij liep echt heel fijn. Hij was super geconcentreerd en had er zin in. Ik werd heel erg blij van het orenspel wat ik voor me zag. Hij bleef de hele proef door heel gefocust. Ik was zelf heel blij met de series, hij bleef er fijn aan en naar voren door trekken. Ik wist toen ik ze in ging zetten dat het ging lukken.”

Achten voor stap

“De pirouette naar links mag nog iets kleiner maar die naar rechts was wel heel fijn. Het drafgedeelte was heel goed maar mag nog iets stoerder. De eerste wedstrijd wilde ik fijn rijden, de volgde keer kan het wat gedurfder. Hij kan heel goed stappen en scoort daar goed op. Voor de uitgestrekte stap kregen we achten” vertelt van de Werff.

Planning

Dionysos van Steur is in eigendom van trainster Danny Noordermeer. “Vanaf kleins af aan kom ik al bij Danny. Dit is het derde paard wat ik voor haar rij. Ik rij dit paard bijna twee jaar en we zijn in het Z1 begonnen. Af en toe krijg ik les van Monique van Dijk. Op de planning staat wel om Intermediaire I te gaan starten. Daar zijn we nu naar toe aan het werken. Ik vind het super leuk dat ik dit paard ook mag rijden en uitbrengen” vertelt de amazone enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: NM Pictures

Reacties