Subtop | Kim Noordijk wint Lichte-Tour debuut met 70%!

Subtop | Kim Noordijk wint Lichte-Tour debuut met 70%!

Kim Noordijk
Kim Noordijk - Brasil FEI European Championships Ponies 2016 © DigiShots

Kim Noordijk won de grote Lichte-Tour rubriek op de Subtop wedstrijd in Schijndel. Met deze winst reed ze ook naar de hoogste dagscore, samen met haar zwarte parel Vonkenstein (v. Ferro). De combinatie mocht het oranje lint ophalen met een score van 70,66%. Met haar andere troef Cees (v. Santano) werd ze vierde met 66,03% in dezelfde rubriek.

Debuut

Noordijk had een druk programma met twee paarden in de Lichte-Tour. Enthousiast vertelt ze “met Vonkenstein heb ik mijn debuut gemaakt in de Prix St. Georges. Het was een zeer goed debuut en ik had deze score niet verwacht. De proef ging heel erg fijn en ik heb echt genoten van de rit. Natuurlijk zaten er nog wel wat schoonheidsfoutjes in maar er zaten geen grote fouten in de proef.” Noordijk heeft sinds december 2016 de beschikking over Vonkenstein. Eerder liep deze ruin Grand Prix onder zijn eigenaresse Grieteke Oldenburger en daarna een periode onder Laurens van Lieren.

Hoogtepunten

De ambitieuze Noordijk vervolgt “ik had een heel sterk drafgedeelte en de series waren heel goed. Dit waren ook zeker de hoogtepunten van de proef en deze werden ook beoordeeld met zevens en achten. Het is heel fijn dat de jury het eens was met mijn gevoel en dan is deze score fantastisch. In de stap had Vonkie nog een beetje spanning maar op mijn protocol stond dat ik dat keurig had opgelost.”

Professor

“We doen het allemaal heel rustig aan, Vonkie is al een wat ouder paard. Als ik met hem snel wil gaan dan wordt krijgt hij stress en wordt gespannen. Na deze score denk ik er al wel aan om binnenkort in de Inter I te starten. Samen met mijn trainers Jeroen (Okkema, red.) en Karin (Toetenel, red.) kijken we steeds een stapje verder. Vonkie heeft een super karakter en is een echt wedstrijdpaard. Hij gaat er in de ring 100% voor en laat me nooit in de steek ook al vindt hij iets spannend. Hij weet wat hij moet doen en onze professor is ook nog eens een plaatje om naar te kijken.”

Recreatiepaard

Naast Vonkenstein reed Noordijk ook haar eigen paard Cees (v. Santano) de wedstrijdring in. “Het was de tweede keer in de Lichte-Tour voor Cees en dat ging alweer veel fijner dan de eerste keer. Toen reden we naar 65% en nu alweer een procent hoger. Cees is een paard die veel op wedstrijd moet om kilometers te maken. Twee jaar geleden heb ik hem als recreatiepaard gekocht en hij heeft nog maar weinig ervaring. Het drafgedeelte was heel sterk maar we verliezen nog wat op de galoponderdelen. Thuis gaat dat heel goed maar op wedstrijd lukt dat nog niet altijd. Het is met hem heel snel gegaan en dat hadden we niet durven dromen. Hij heeft tijd nodig en dat geven we hem ook. Voordat we de overstap naar de Inter I maken wil ik eerst een goede proef in de Prix St. Georges kunnen rijden. We hebben geen haast” vervolgt de amazone.

24/7 paarden

De achttienjarige amazone runt haar eigen bedrijf in Galder, vlakbij de grens met België. Ze heeft tien paarden in training waaronder de NRPS GGK hengst d’Joep en de NRPS GGK hengst Night or Day. Daarnaast rijdt ze jonge paarden en paarden voor de verkoop. “Ik ben 24/7 bezig met de paarden en dat is ook wat ik het liefste doe. Dat kan ik natuurlijk niet zonder een fantastisch team die allemaal bijdragen aan het succes. Ik ben mijn ouders, trainers, fysiotherapeuten, homeopaten, zadelmakers en sponsoren heel dankbaar. Met hen is het plaatje echt compleet! ”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Tekst: Michelle Kluitman

Foto:  Digishots

Reacties