Subtop | Kevin Heezen: “Hij is fit en heeft alles in huis”

Subtop | Kevin Heezen: “Hij is fit en heeft alles in huis”

Kevin Heezen & H4H Unique

Kevin Heezen en H4H Unique (v. Osmium) wonnen overtuigend beide ZZ-Zwaar proeven op de Subtop wedstrijd in Velsen-Zuid. De proeven werden beloond met 65,07% en 66,71%.

Regen

De ruiter uit Giessenburg vertelt “De proeven gingen best wel fijn. Net voordat ik begon aan de eerste proef begon het onwijs te regenen. Voor mijn gevoel moest ik daardoor er meer aan rijden om hem bij de les te houden. Toen ik het later terugkeek zag het er wel goed uit. Daar waren de juryleden het mee eens wat resulteerde in mooie scores. ”

Mooie cijfers

De combinatie ontving meerdere achten van het jurykorps. “De pirouettes gingen goed en we kregen achten voor de verruimingen in galop. Die kregen we ook voor een serie en de keertwendingen. De jury schreef dat de proef netjes was afgewerkt en het paard een fijne basis heeft. De hoofdjury bij C waardeerde één proef met ruim 68%. Ik was er heel blij mee om zo’n uitschietende score te hebben.”

Regiokampioen

De combinatie heeft een lange weg afgelegd tot het niveau waar ze nu zijn. Heezen vertelt “Vijf jaar geleden maakte ik de overstap naar het ZZ-Zwaar. Het eerste jaar ben ik best fanatiek gestart maar we behaalde steeds scores rond de 59%. Dat was enorm demotiverend. Daarna hebben we ons gefocust op het vier- en zestal rijden. Hij is denk ik een van de weinig paarden die acht keer regiokampioen is geworden. Ik vond het jammer dat hij nooit gewaardeerd werd en hij vindt het heel erg leuk om op wedstrijd te gaan.”

Pensioen

“Unique is een heel fijn koppaard wat makkelijk schakelt waardoor iedereen mee kan rijden. Hij heeft meerdere zilveren en bronzen medailles gewonnen op het NK” vertelt Heezen. Hij heeft H4H Unique aangeschaft toen hij drie jaar oud was. Inmiddels is de ruin 19 jaar. “Zijn pensioen stond gepland op Indoor Brabant. We waren geselecteerd voor de finale met de afdelingsdressuur. Helaas werd het afgelast door de Corona” vertelt de ruiter.

Lichte Tour

De ruiter schreef zich in voor twee oefendressuur wedstrijden met Grand Prix juryleden. “Dat ging heel goed en zij wisten mij te overtuigen om toch weer de ring in te gaan. Hij is fit en heeft alles in huis om het goed te doen. De laatste drie wedstrijden pakte goed uit, we reden negen winstpunten bij elkaar. Daarmee zijn we bevoegd om Lichte Tour te gaan starten. Dat was ook mijn doel, ik wil volgend jaar graag mee doen met de jury opleiding voor de Lichte Tour en dan moet ik zelf een winstpunt hebben.”

Vertrouwen

“Het geeft veel vertrouwen dat we deze scores hebben gereden. Daarmee durf ik de overstap te gaan maken. Over twee weken heb ik nog een wedstrijd staan in het ZZ-Zwaar maar wellicht ga ik die omzetten. Hij heeft met mijn partner Dennes (Mieras, red.) al eerder Lichte Tour gelopen. Zij reden toen al 65% in de PSG. Het is mijn doel om de rust te bewaren in de proeven. Heel veel mensen hadden niet meer verwacht dat het zou gaan lukken. Maar we gaan er dubbel en dwars voor” vertelt hij gedreven.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kevin Heezen

Reacties