Subtop | Kelly Zuidervaart: “Mijn meisjesdroom komt uit door Cadans!”

Subtop | Kelly Zuidervaart: “Mijn meisjesdroom komt uit door Cadans!”

0 2432
Kelly Zuidervaart met Cadans M - Foto: BM Fotografie

Het is een opvallende combinatie: Kelly Zuidervaart, die zelf niet echt de grootste is, samen met haar imponerende ‘tuiger’ Cadans M (v. Torino). Vandaag wisten zij in Heiloo de Grand Prix te winnen met bijna 70%.

Prinses te paard

“Als ik op Cadans zit, voel ik me echt een prinses, hij is zo stoer”, steekt Zuidervaart van wal. “Hij is alles wat ik mij kan wensen: krachtig, groot en lief. Stapje voor stapje gaat alles ook steeds makkelijker, hij is heel leergierig. Vorige week had ik hem ook gestart, toen kreeg hij nog wat opvliegers in de eners, en vandaag hadden we opvliegers in de wissels om de twee. Daar moet ik dan maar om lachen, het is geen ramp om met foutjes nog naar zulke punten te rijden. Ik ben in ieder geval heel trots op Cadans.”

Passage voor een negen

De combinatie ontving vele achten op het protocol, en er werd zelfs een negen voor de passage genoteerd. “Vroeger was ik al heel blij met 65%, maar nu alles nog beter bevestigd raakt gaan de scores echt omhoog. Als we straks een paar keer de 70% gehaald hebben, wil ik ook grotere wedstrijden gaan meepakken. Dan wordt het ook tijd om ons daar te laten zien. Sinds kort train ik bij Yessin Rahmouni, en hij werkt vooral aan het nog vlugger maken van Cadans, dat werpt al echt zijn vruchten af met onze eerste acht voor de piaffe!”

Grote teddybeer

“Als mensen Cadans zien, zijn ze vaak onder de indruk door zijn verschijning. Er staat een heel paard, hij is best imposant. Maar van binnen is het net een teddybeer. Hij is ook gek op aandacht, en een beetje jaloers aangelegd. Als ik bij een ander paard sta, slaat hij net zo lang tegen zijn staldeur tot ik weer bij hem kom. In plaats van altijd trainen, spelen we ook wel eens in de bak. Als ik dan naar de ene kant van de bak ren, komt hij gewoon achter mij aan gerend! Ik geef hem ook geregeld een week vrij, zo blijft hij lekker fris tussen zijn oren.”

Meisjesdroom

Zuidervaart vervolgt: “Toen ik mijn allereerste pony kreeg, was mijn droom om ooit nog eens Z te rijden. Maar dat lukte al met die eerste pony, en toen begon ik te dromen van meer, de Grand Prix. Dat is gelukt! Het was al heel onwerkelijk om daadwerkelijk Grand Prix te mogen starten, en als je dan ook nog eens zulke punten haalt kun je wel stellen dat mijn meisjesdroom is uitgekomen!”

Uitslagen

Rianne Ashley Ubels won beide Junioren proeven met Seamar’s Happy Feet (v. Bretton Woods), met scores van 63,5% en 65,66%. Ook Robbin Broekman won twee proeven in dezelfde rubriek, maar dan in de ZZ-Zwaar. Met Quando (v. Quasar de Charry) reed zij naar 65,93% en 64,14%. De Prix St. Georges werd aangevoerd door Judith Rijpkema, die met Geisha (v. Florencio) 67,65% bijeen reed. Daniëlle Keur won met 66,25% de Intermediaire I, zij zadelde hiervoor Dettori (v. Wynton).

Uitslagen Subtop Heiloo 14-9-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties