Subtop | Justine Mudde “Ik heb super lekker gereden!”

Subtop | Justine Mudde “Ik heb super lekker gereden!”

Justine Mudde
Justine Mudde - Genetic Black KWPN Kampioenschappen 2016 © DigiShots

De achtste wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Competitie werd verreden in Aerdenhout. Het oranje lint in de Lichte Tour werd verdienstelijk gewonnen door Justine Mudde. Ze reed haar Easy Rider (v. Sorento) naar 71,18% in de Prix St. Georges.

Nieuw PR

Mudde was zeer tevreden over haar verrichting. “Het ging heel erg goed en ik heb super lekker gereden. Voor mijn gevoel klopte er alles aan. We kregen gemiddeld een zeven voor alle onderdelen en voor de pirouettes en de stap achten. Het voelde heel vloeiend aan, hij is heel erg sensibel. Maar op deze wedstrijd voelde het heel erg gemakkelijk. Ik had de rust en tijd om de onderdelen goed voor te bereiden en af te werken. Het geheel is weer veel beter geworden, deze score is ook nog eens een PR voor ons in deze klasse.”

Positief jurycommentaar

De juryleden waren het met Mudde eens en schreven leuk commentaar op de protocollen. “Ze schreven beide dat ze het een mooi beeld vonden en dat ik netjes gereden had. De juryleden zaten dicht bij elkaar met de punten. Ik ben er heel blij mij dat hij nu de punten krijgt die hij verdiend. Deze proef was ook weer een stukje beter dan sommige anderen.”

Zelf opgeleid

Mudde is naar het Inter I niveau aan het toewerken. “Op dit moment heb ik twee paarden in de Lichte Tour en ik wil verder naar Grand Prix.” Easy Rider is in eigendom van Mudde’s ouders en zij rijdt hem al sinds zijn derde. “We hadden hem eerst als veulen met iemand anders, toen hij drie werd kwam hij bij ons op stal. Ik heb hem zelf opgeleid en sinds ruim 2,5 jaar les ik bij Karin Retera.”

Volwassen geworden

“Easy Rider is heel goed in de verschillende oefeningen. Hij heeft drie goede gangen wat deze wedstrijd ook mooi beloond werd. Nu hij tien jaar is gaat het een stuk beter met zijn sensibelheid. Hij is volwassener geworden en alles kan er nu mooier uitkomen.” De amazone vertelt dat haar paard op veel gevoel gereden moet worden. “Dat zorgt ervoor dat ik een hele sterke band met hem heb. Hij heeft heel veel vertrouwen nodig.”

Toekomst

De vastberaden amazone is duidelijk in haar doelstelling. Ze wilt Grand Prix gaan rijden en traint daar hard voor. “Daarnaast rij ik met dit paard de Roelofsen competitie. We zijn nu een keer eerste en een keer tweede geworden. Ik ga de andere twee selecties nog rijden en hoop in de finale te mogen starten. Van de winter wil ik de selecties voor Jumping Amsterdam gaan rijden. We zoeken de leukere wedstrijden uit en trainen thuis door naar het hogere werk.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties