Subtop: Jumping Amsterdam-ticket voor Jeanine Nieuwenhuis en Genua TC

Subtop: Jumping Amsterdam-ticket voor Jeanine Nieuwenhuis en Genua TC

De strijd om de startplaatsen voor de Lichte Tour-rubriek van Jumping Amsterdam is momenteel gaande en dat maakte dat er in Uden sterke Lichte Tour-combinaties van start gingen. De Prix st. Georges werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis. Zij scoorde met Genua TC (v.Charmeur) 72,79% en mag zich nu opmaken voor één van de mooiste indoorconcoursen die ons land rijk is.

“Genua TC voelde in het losrijden al superfijn aan. Ik was echt tevreden”, stelt Nieuwenhuis na haar winnende proef. “Hij ging mooi door het lijf en met veel expressie de proef door en wist dat ook in alle onderdelen vol te houden. Er is niet veel waar ik over kan klagen.”

Imponerende hal

Nieuwenhuis rijdt de vosruin voor haar werkgever Tim Coomans en kijkt er naar uit om in Amsterdam van start te komen. “Ik heb nog nooit in deze rubriek gereden. Genua TC heeft er als jong paard de Subli Cup gelopen en ik heb er zelf met andere paarden gereden. Het is een imponerende hal en voor de paarden kan het best spannend zijn. We zien wel waar we stranden.”

Maas tweede in sterke rubriek

Lynne Maas en Vivaldi-dochter Fantastique kwamen tot 70,88% en werden daarmee tweede. De derde plaats was voor Jonna Schelstraete en Grand-Charmeur.

ZZ-Zwaar: Dominique Filion uitschieter van de dag

In het ZZ-Zwaar liet Dominique Filion twee keer scores van boven de 70% noteren. Met Aventador (v.Alabaster V) scoorde zij 70,71% en 70,64%. Jose van Essen en Annerijke (v.Jazz) waren twee keer tweede in deze klasse.

Zware Tour voor Huberts

De Zware Tour kwam op naam van Carlijn Huberts en haar Wathoeshi. De Rousseau-nazaat liep naar 68,65% en bleef daarmee nipt voor op Nieuwenhuis die met Charming Lady ook de U25 reed. “Charming Lady had ik sinds het NK niet meer meegehad. Ze heeft met name in de piaffe- en de passagetour progressie gemaakt, maar dit proefje was nog een beetje overleven. Ze staat bij mij voor de verkoop en ik wil me ook met haar graag selecteren voor Jumping Amsterdam”, vertelt Nieuwenhuis over de Painted Black-dochter van Harold en Katja Renken.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Uden

Reacties