Subtop | Julia Vrolijken: “We zijn nog lang niet uitgestudeerd”

Subtop | Julia Vrolijken: “We zijn nog lang niet uitgestudeerd”

Julia Vrolijken - Foto: Wilma Frentz

Julia Vrolijken was oppermachtig in de ZZ-Zwaar rubriek op de Bonfix competitie in Wezep. Ze won tweemaal het oranje lint met haar Confusius SDM (v. Johsnon) met 66,786% en 66,071%.

Routine

De amazone vertelt “We zijn zonder verwachtingen naar deze wedstrijd gegaan. De laatste tijd merkte ik dat we wat routine misten in het proeven rijden. Mijn doel was om goede proeven te rijden en vooral om een goed gevoel te hebben in het rijden. Ik was in de eerste instantie niet met de plaatsing bezig. Dat we twee proeven hebben gewonnen vind ik harstikke leuk op deze mooie wedstrijd.”

Rijvaardigheid

Haar paard Confusius SDM blinkt uit in het galopgedeelte en de wisselseries. “De pirouettes mag ik nog wat meer zetten, dat gaat thuis al best heel goed. Het hoogtepunt was de lijn met drie wissels, die waren super mooi doorgesprongen. Hij was heel alert op de hulpen. Voor de galoptour krijgt hij gemiddeld een punt hoger, daar haalt hij veel mee op. We kregen veel complimenten voor de rijvaardigheid. In de draf mag hij nog wat meer gedragenheid krijgen, daar zijn we thuis hard mee bezig. We leren samen iedere dag nog weer wat nieuws” vertelt Vrolijken gedreven.

Miniem verschil

“De eerste proef was wat strakker voor mijn gevoel. In de tweede proef slopen wat kleine foutjes. Het verschil in punten was miniem want in beide proeven had ik wel een heel fijn gevoel. De jury schreef dat ik een fijne inwerkende hand heb en dat hij een goed paard is. Hij vond ons een leuke combinatie en er mag nog wat meer aandacht naar de draf. Achteraf zei hij dat ik hem heel goed voor elkaar op en dat de oefeningen er goed op zitten. Nu moeten we doortrainen voor dat stukje extra voor hogere scores” vertelt ze enthousiast.

KNHS Talentenplan

Familie Vrolijken kocht het paard als veulen op de veiling 13 jaar geleden. Vrolijken vertelt “Ik was toen vijf jaar. Hij is opgeleid tot ZZ-Licht niveau en vier jaar geleden ben ik hem gaan rijden. We hebben nog altijd contact met de fokkers. Het ZZ-Zwaar en de Young Riders rubrieken zijn voor beide nieuw. Het thuis rijden en ondervinden doe ik super graag. Vanuit het KNHS Talentenplan heb ik vijf lessen mogen volgen bij Monique Peutz. Daar heb ik onwijs veel van geleerd en daarmee ben ik thuis verder aan het rijden.”

Young Riders

Het doel voor de laatste maanden van 2020 is routine krijgen op wedstrijd. “Vorig jaar toen hij heel veel mee was zat er een stijgende lijn in de scores. Die waren heel steady. Ik wil hem veel meenemen en de proeven oefenen zodat ik zelf handiger word. In 2021 wil ik wat Young Riders wedstrijden mee pakken. Ik wil nog super veel van hem leren, we zijn samen nog lang niet uitgestudeerd. Het is een weg met vallen en opstaan geweest maar we blijven er vertrouwen in houden” vertelt de amazone.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Wilma Frentz

Reacties