Subtop I Judith Werkman: “Het gaat steeds meer om de punten op...

Subtop I Judith Werkman: “Het gaat steeds meer om de punten op de i”

Judith Werkman Gaucho

Judith Werkman schreef in Emmen het Inter I op haar naam met de 9-jarige Jazz-zoon Gaucho. Nog geen half jaar geleden reed de combinatie nog in het ZZ-Zwaar.

Werkman is inmiddels startgerechtigd in de Inter 2, maar de overstap maakt ze pas als zij en Gaucho er klaar voor zijn. “Zoals de piaffe en de passage, die wil ik goed voor elkaar hebben, zodat ik ze straks in de proef ook mooi kan laten zien,” vertelt de amazone. “Ook de lengtebuiging kan nog beter, daar werken we aan.”

Broers en zussen

Werkman traint al sinds haar ponytijd bij Eline Klont, waarvoor ze nu ook enkele paarden rijdt. “Zij fokt de paarden zelf en zodoende heb ik ook een aantal (half-) broers en zussen van Gaucho onder het zadel. Zijn volle broer Hollywood is een jaar jonger en rijd ik nu ook al een poosje. Het doel is om met hem ook in de subtop uit te komen. Hij lijkt best op zijn broer; ze willen allebei heel graag werken en ze zijn beide wat ondeugend, maar dat vind ik alleen maar mooi. Dan rijd ik nog een halfbroer van Gaucho van Charmeur en een halfzus die vier jaar oud is. Mijn eigen paard Guance (v Ampère) rijd ik in de Lichte Tour, maar hij heeft nog wat meer tijd nodig en train ik thuis nog een poosje verder door.”

Bijna foutloos

De amazone heeft als doel om in de U25 te rijden en lijkt goed op weg. “Het gaat gewoon heel fijn. Ik was voor nu vooral heel blij met een bijna foutloze proef en het feit dat ik de oefeningen kon verfijnen. We werken er steeds meer naartoe dat ik in hetzelfde ritme kan blijven draven. In de training veranderen we niet teveel, maar ik train wel altijd met een plan. Zo kunnen we in de proeven steeds meer alles verfijnen. Ik krijg meer ervaring in het proeven rijden en het gaat steeds meer om de punten op de i. We kunnen de oefeningen steeds mooier aan elkaar rijden en dan gaan de scores ook omhoog.”

Zie ook: Judith Werkman ‘We hebben het ritme te pakken!’

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Foto4U

Reacties