Subtop | Joyce Vegter: “Charnieta’s handleiding is in het Russisch geschreven”

Subtop | Joyce Vegter: “Charnieta’s handleiding is in het Russisch geschreven”

0 1213
Joyce Vegter - Charnieta Subtop 2017 © DigiShots

Joyce Vegter start met meerdere paarden in de Subtop, waarvan momenteel de meest succesvolle Gabana (v. Bretton Woods) te noemen is. Vegter behaalde de afgelopen periode vele overwinningen en een plek in de kürfinale tijdens het afgelopen NK Dressuur met deze merrie. Maar vandaag in Noord-Sleen ging stalgenootje Charnieta (v. Johnson) haar toch voorbij met een overwinning in de Lichte Tour met 65,66%.

Onverwacht

“Als iemand mij vanmorgen had verteld dat mijn paarden in deze volgorde zouden eindigen in de uitslag, had ik diegene keihard uitgelachen”, steekt Vegter van wal. “Gabana is een veel stabieler paard. Met Charnieta, of Charlie zoals wij haar noemen, weet je nooit hoe haar pet staat. Dit was dus totaal onverwacht maar daarom des te leuker!”

Bang voor alles

“Ik moet altijd baan verkennen met Charlie, en dan nog geeft dat geen zekerheid. Dan kan het evengoed nog gebeuren dat ik het einde van de proef niet haal, ze is eigenlijk bang voor alles. Ik heb haar nu een paar keer meegenomen dit buitenseizoen, maar ik moet zeggen dat ze wel wat rustiger lijkt te worden. Ik gun het dit paard ook echt dat het goed gaat, ze komt van ver en heeft wel wat succes verdiend.”

Tot vijf jaar niet in handen geweest

“Charlie hebben we als vijfjarige gekocht, het enige wat ze toen nog had gezien was de opfok. Ze was nog nooit in handen geweest en had nog geen halster om gehad. We zagen wel wat in haar en zijn er rustig mee aan de slag gegaan. Ze had in niks of niemand vertrouwen en het is echt een cadeautje dat ze nu op dit niveau loopt.”

Kwaliteit genoeg

De score van vandaag lijkt veelbelovend voor de toekomst. Vegter: “Aan de kwaliteit van Charlie zal het ook zeker niet liggen, maar ze is gewoon wat autistisch en dat maakt het lastiger. Zo heeft ze bijvoorbeeld ook al haar hele leven bij ons dezelfde box, verplaatsen is geen optie want dan is ze helemaal van slag. Ze hoeft ook niet meer weg hier, ze mag lekker oud worden bij ons. Het is echt een speciaal paard met een enorme handleiding.” Lachend voegt ze toe: “Volgens mij is die in het Russisch geschreven want ik ben er nog niet door heen!”

Uitslagen

Marike Klok was onverslaanbaar in de ZZ-Zwaar met Weidehuis Vive la Vie (v. Vivaldi). In de eerste proef reed deze combinatie naar maar liefst 67,07% en in de tweede proef naar 63,43%. Wendy Kuiken startte als enige Young Rider en deed goede zaken in de gecombineerde Junioren/Young Riders rubriek door beide proeven te winnen. Met Victorie Boogie Woogie (v. Metall) behaalde Kuiken 65,37% en 62,28%. De Intermediaire I kwam met een score van 61,18% op naam te staan van Dominique Veenstra met AHB Pearl (v. Painted Black). De deelname in de Zware Tour was zeer beperkt en hierin werden geen scores boven de 60% behaald.

Uitslagen Subtop Noord-Sleen 18-08-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties