Subtop | Jolanda Harkema-Peters: “Ik had mijn handen vol”

Subtop | Jolanda Harkema-Peters: “Ik had mijn handen vol”

Jolanda Harkema - Peters Foto: Romy van der Velden

Op de tweede dag van de Subtop tweedaagse in Bodegraven deed Jolanda Harkema – Peters goede zaken. Ze stuurde haar Caruso (v. Valdez) naar twee overwinningen in het ZZ-Zwaar. Voor de proeven ontving de combinatie 61,64% en 60,64%.

Spanning

Harkema – Peters deed beide dagen mee op de wedstrijd. Vrijdag werd ze eerste en derde met 62,5% en 61,57%. “De wedstrijd is voor ons heel dichtbij. De laatste keer indoor was hij heel gespannen. Ik wilde weer wat meer in het ritme komen en daarom hebben we beide dagen meegedaan. Nu was hij ook nog gespannen maar bleef wel fijn doorgaan. Ik was blij met de uitslag maar zou nog wel wat meer ontspanning willen in de baan. Dat is wel mijn doel voor de volgende keer.”

Constant beeld

De amazone vervolgt “Als jurycommentaar kreeg ik vooral ‘knap gereden met een paard met veel spanning’. Het is een behoorlijke accommodatie waar meer paarden last kregen van spanning. Op de korte zijde was hij echt gespannen, je moet dan recht naar de tribune toe rijden. De gehele aankleding is harstikke leuk maar wel een uitdaging voor ons. Voor de pirouettes kregen we mooie cijfers en de wissels zijn altijd wel fijn. Dat is wel een onderdeel waar hij goed op scoort. Het algehele beeld is vrij constant, dat heeft denk ik er wel voor gezorgd dat het geheel er nog goed uit zag. Maar ik had echt wel mijn handen vol aan hem. Dat is wel iets wat ik graag wil verbeteren.”

Scherp

Harkema – Peters is een gedreven amazone. “Aan de andere kant maakt het je wel extra scherp. Ik kan geen steekje laten vallen want dan kom ik de baan niet rond. Dat is het positieve eraan, je blijft met het mes tussen de tanden rijden. Tijdens de oefeningen blijft hij scherp omdat ik er bovenop zit. Dat heeft het geheel wel een beetje gered denk ik. Vrijdag hadden we een iets hogere score maar het scheelde niet veel. Over het algemeen hadden de ZZ-Zwaar deelnemers wel een beetje last van spanning wat de scores drukte.”

Lichte Tour

De amazone heeft nog één winstpunt nodig voor de Lichte Tour. “Ik hoop die dit jaar nog te halen. We moeten nog even bekijken wanneer we overstappen maar ik denk volgend jaar. Ik wil nog wat meer aan de ontspanning werken zodat ik met een zekerder gevoel de overstap kan maken. Dat is wel mijn doel voor dit en begin volgend jaar.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Romy van der Velden

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties