Subtop | Jesslin Galiart: “Hij is het liefste paard dat er is”

Subtop | Jesslin Galiart: “Hij is het liefste paard dat er is”

0 1090
Jesslin Galiart - Capetown Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

In Soest behaalde Jesslin Galiart gisteren een overwinning in de Intermediaire I. Ze had de Jimtown-zoon Capetown onder het zadel en stuurde hem naar een mooie 66,77%.“Het ging nog niet helemaal zoals hoe ik wilde, maar er zaten hele fijne stukken in.”

Nergens voor nodig

Galiart vertelt over haar proef het volgende: “Het was erg jammer, want ik had foutjes die ik normaal gesproken nooit heb. In de series ging het bijvoorbeeld mis, terwijl dat normaal juist heel makkelijk bij Capetown gaat. En na het halthouden moest ik eigenlijk weg draven, maar galoppeerde hij aan. Het zijn dan een beetje onnodige rommeltjes die nergens voor nodig zijn.” Hier tegenover staat dan wel weer een acht voor de pirouette van de combinatie. “De laatste tijd doet hij die echt heel makkelijk en dat is natuurlijk super fijn, zeker omdat die ook dubbel tellen.” 

Niks geks

“Capetown is echt een fantastisch paard. Het fijnste is denk ik wel dat hij ontzettend stabiel is. Hij is iedere dag hetzelfde. Ik hoef nooit bang te zijn dat ik aan de kletter ga of dat hij ineens de andere kant op gaat. Het is het liefste paard dat er is. Ik rijd ook wat scherpere paarden, maar bij hem hoef ik me nooit druk te maken. Ik durf er daarom ook meer van te vragen omdat ik weet dat hij niks geks doet.”

Basis

De combinatie startte voor het eerst in september 2017. Daarvoor liep de ruin Lichte Tour met zijn eigenaresse Gabriëlle Röst. Afgelopen september vertelde zij in een eerder interview aan Hoefslag: “Jesslin is hem een jaar geleden ook gaan rijden om ervaring op te doen. Ze werden zo blij van elkaar en het is zo’n fantastische combinatie dat we het voorlopig zo laten.” Galiart is met hem voor het eerst in de Z2 gestart, maar de ruin blijft zich ontwikkelen. “Helemaal in het begin vond hij de pirouettes wel wat lastig en dat doet hij nu wel heel erg mooi. Maar ook de uitgestrekte gangen gaan steeds een beetje beter. In de trainingen ben ik vooral bezig met de basis, want de oefeningen doet hij heel simpel. Wanneer de basis gewoon klopt gaan de oefeningen ook veel beter,” aldus de amazone.

U25

Op dit moment is het duo druk bezig met de voorbereidingen voor de Intermediaire II. Galiarts droom is ook om U25 te starten met Capetown. “Ik ben nu voornamelijk bezig met de een-ers, piaffe en passage. Capetown had de oefeningen al snel door en pakt het super op. Het is meer dat ikzelf de enkele wissels een beetje moeilijk vind. Mijn doel voor nu is echt U25 starten, misschien nog de Grand Prix. Maar ik heb nog 1,5 jaar om dat voor elkaar te krijgen, dus in principe moet dat haalbaar zijn.” Besluit de amazone lachend. 

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots
Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties