Subtop | Jessica Poelman: ‘Met fouten twee keer winnen is wel heel...

Subtop | Jessica Poelman: ‘Met fouten twee keer winnen is wel heel fijn!’

Jessica Poelman - Zamora
Jessica Poelman - Zamora NK Dressuur 2019 © DigiShots

Op de Subtopwedstrijd in Aerdenhout deed Jessica Poelman goede zaken in het ZZ-Zwaar. Met haar merrie Zamora (v. Welt Hit II) reed ze naar 66,33% en 61,79%.

Hiermee heeft de combinatie voldoende winstpunten bij elkaar om de overstap te maken naar de Prix St. Georges.

Foutjes

De achttienjarige amazone vertelt: “De proeven gingen best wel oké, al had ik ook wat foutjes. Ik denk dat die foutjes erin slopen omdat mijn paard een klein beetje moe was. Vorige week zijn we in Luxemburg gestart in de Internationale Juniorenrubriek. Ik denk dat ze daarom niet heel heet meer was. Al met al ben ik best wel tevreden met de wedstrijd.”

Niet onze beste proeven

Poelman vervolgt: “Voor mijn gevoel had ik niet extreem veel verschil tussen de proeven qua beeld. We hadden in de tweede proef wel net wat grotere fouten, wat het verschil tussen de scores verklaart. Het had nog heel veel beter gekund, dit waren zeker niet onze beste proeven. Maar dan toch nog twee keer winnen is dan wel heel fijn. Met de 67% score heb je toch wel het gevoel dat we klaar zijn om de overstap naar de Lichte Tour te maken. Volgende week in Abcoude gaan we bij mijn trainster Lotje (Schoots, red.) ons debuut maken. We hadden nog één winstpunt nodig waardoor we ons vandaag nog hadden ingeschreven. We dachten: laten we eens gek doen. Dus het debuut staat al!”

Toekomstplannen

De combinatie komt uit in het ZZ-Zwaar en in de Juniorenrubriek. “Volgend jaar word ik negentien en dan moet ik over naar de Young Riders. Hier wil ik voldoende tijd voor nemen om meteen een goede start te gaan maken. We hebben Zamora nu een goed jaar en daarvoor heeft Lotje een jaar op haar gereden. Het plan is nu om eerst een paar keer in de Lichte Tour te gaan starten om ervaring op te doen. Als dat lukt, maken we de overstap naar de Young Riders. Zamora is een heel werkwillig en lief paard. De galop is ons hoogtepunt en de series gaan ook heel goed. Met mijn andere twee paarden Enouska en Emilio wil ik over naar het ZZ-Licht en met Emilio ben ik ook een paar keer bij de Junioren gestart. Maar voor nu kijken we eerst uit naar volgende week!”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties