Subtop | Jeroen Hamelink over Highlight D: “Hij leeft voor de filmset”

Subtop | Jeroen Hamelink over Highlight D: “Hij leeft voor de filmset”

0 1585
Jeroen Hamelink - Hightlight D 2018 © DigiShots

De bijzondere hengst Highlight D (v. Voice) is niet alleen aan het bouwen aan zijn filmcarrière met een figurantenrol in de nieuwe paardenspeelfilm Whitestar, maar ontwikkelt zich ook op sportief gebied onder Jeroen Hamelink. Hij stond gisteren twee keer op het hoogste podium in Velddriel. 

Groen

Het was het derde weekend op rij dat Hamelink op wedstrijd ging. “In eerste instantie dacht ik dat het misschien een beetje veel, maar later vond ik het eigenlijk wel lekker voor hem. Hij kan er dan toch een beetje goed inkomen. Ik rijd hem vanaf zijn derde dus ik ken hem wel door en door. Daarbij merk ik nu dat hij steeds sterker begint te worden en het goed aan begint te pakken. Ik startte hem al vroeg in het jaar ZZ-Zwaar, maar met zijn zeven jaar was hij toch nog best wel groen en kwam hij nog net wat kracht tekort. Nu merk ik dat hij de hele proef erbij blijft en goed meedoet,” vertelt Hamelink vrolijk.

Goede voorbereiding

“Thuis deed hij het al wel, maar nu is hij zo bevestigd en sterk dat hij zo door de proef heen knalde. Het is gelukkig wel een super nuchter paard. Maar toen hij nog niet de kracht ervoor had, moest ik een soort van aan zijn spieren gaan trekken, waar hij dan een beetje drukkig van werd. Nu blijft hij gewoon lekker nuchter aan het lopen met een goede energie. Eerder hadden we wel wat problemen met de pirouettes, maar daar hebben we gelukkig geen last meer van.” Hamelink denkt dat dat komt door de goede voorbereiding er naartoe. “Ik heb nu de tijd om hem te laten wachten, recht te maken en ook bij elkaar te houden. Hij kan waanzinnig mooie pirouettetjes maken, dus eigenlijk is het alleen een kwestie van ‘simpel draaien’.”

Lichte Tour

Hamelink heeft de punten voor de Lichte Tour al binnen, maar is niet van plan om nu al op dat niveau te gaan starten. “Ik wil dat hij eerste sterker wordt en meer bevestigd gaat lopen op het ZZ-Zwaar niveau. Misschien wil ik de indoorkampioenschappen nog in deze klasse rijden en dat ik dan daarna meteen de Lichte Tour echt goed kan rijden. En ik weet niet hoe druk hij het gaat krijgen, want hij is gecast voor iets spannends” vertelt Hamelink toch wel trots.

Whitestar

Highlight D heeft namelijk een mooie figurantenrol in de film van Britt Dekker, Whitestar te pakken. “Ik werd gebeld of we er aan mee wilde werken. Dat wilde we wel, want het is een super braaf paard en applaus vindt hij fantastisch mooi. Eenmaal aangekomen op de set moest ik zo hard lachen, ze kwamen met zo’n filmrails langs, maar hij gaf er helemaal niks om. Daarnaast was hij was ook mega lief met de camera’s en met al die kinderen, het is net alsof hij hiervoor leeft!

Hij is net niet arrogant, maar wel heel erg bewust van zijn looks. Het is natuurlijk ook een mega knap paard met zijn bijzondere staart. Als ik op wedstrijd ben komen er ook echt vaak mensen naar mij toe om dat te vertellen. Na de opnames vroeg de regisseur of ik het nog vaker wilde doen. Toen zei ik dat ik het best grappig vond om te doen en mijn paard vond het duidelijk ook erg leuk, dus wie weet als er nog veel paardenfilms in Nederland gemaakt gaan worden!”

Makste lammetje dat je mee kan hebben

“Het is wel fijn om te weten dat hij door en door braaf is. Ik weet dat ik altijd op hem kan bouwen. Meestal kijkt hij wel even het eerste rondje in de bak, maar hij vindt eigenlijk niks eng. Het is ook nog een hengst dus dat maakt het allemaal extra bijzonder. Thuis is het af en toe wel echt een hengst, dan laat hij zich een keertje horen. Maar op wedstrijd of op zo’n filmset is het het makste lammetje dat je mee kan hebben. Dat is wel het positieve van hem, thuis kan hij wat bombarie maken, maar op wedstrijd is hij er echt voor je en loopt hij niet te klieren.” Vertelt Hamelink vol lof en trots over zijn Highlight D.

Zie ook: Filmproject Britt Dekker neemt serieuze vormen aan

Klik hier voor de uitslagen

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

Reacties