Subtop | Jenneke Overduin: “Laatste stukje passend gekregen”

Subtop | Jenneke Overduin: “Laatste stukje passend gekregen”

Jenneke Overduin - Closehorses Candreo Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar 2015 © DigiShots

De Subtop wedstrijd in Den Hoorn kende een geslaagde rentree. Jenneke Overduin reed haar eerste wedstrijd na anderhalf jaar met Candreo (v. Sandreo). Ze wonnen overtuigend de rubriek met 70,59%.

Anderhalf jaar niet gestart

“Het ging echt heel goed, ik was er heel blij mee” vertelt Overduin enthousiast. “Hij ging zo fijn thuis dat ik dacht ik neem hem weer mee. We hebben eerder al langere tijd Lichte Tour gereden. Maar hij heeft er anderhalf jaar uitgelegen. Nu alles weer in orde is dacht ik laten we maar weer eens starten.”

Debuut

Overduin is thuis al bezig met het zwaardere werk. “Begin dit jaar heb ik hem weer opgepakt en zijn we van trainer gewisseld. We lessen nu bij Johan Rockx,  dat was even wennen maar ik ben er heel blij mee. Het past heel goed bij ons. Met de dierenarts en een andere hoefsmid hebben we het laatste stukje passend gekregen. Hij liep fit en fris de proef door en ik kon er lekker aan rijden. Nu weet ik ook weer waar we aan kunnen werken. Volgende maand gaan we Inter I starten en na de feestdagen maken we de overstap naar de Intermediaire II.”

Fris totaalbeeld

Ze vervolgt “De appuyementen gingen heel goed en vanzelf. In de serie om de drie maakten we een fout, hij wisselde een keer om de twee. Thuis zijn we bezig met de eners dus het is ook wel verwarrend voor hem. Het totaalbeeld was frisser en hij liep los door zijn lijf. De aanleuning was mooi, dat is voor hem de grootste winst.”

Betrouwbaar

Volgens Overduin heeft de hengst veel pluspunten. “Candreo is een geweldig paard. Hij doet altijd zijn best ook als het tegen zit. Ik vind hem super knap en hij werkt elke dag met plezier. Het is een fantastisch beest die heel betrouwbaar en werkwillig is.”

NRPS hengst

Candreo is in eigendom van Overduin en een NRPS goedgekeurde hengst. “We hebben dit jaar een veulentje van hem gefokt en die lijkt er heel erg op. Voor de rest dekt hij niet, ik heb hem voor de sport en hij moet zich goed voelen. We hebben hem als zesjarige gekocht en zijn in de Z1 begonnen. Ik heb best wel mooie dingen met hem mogen doen. Hij is het eerste paard waarmee ik op dit niveau rij. Ik rij voornamelijk jonge paarden die ook weer worden verkocht. Nu hoop ik met hem nog het laatste stapje te mogen maken naar de Zware Tour.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties